Nye regler og forbudssoner

STOR FANGST: Hummer på bortimot en halv meter blir fanget i reservatene. Får du en som er lenger enn 32 cm på Skagerrakkysten må den ut igjen.
STOR FANGST: Hummer på bortimot en halv meter blir fanget i reservatene. Får du en som er lenger enn 32 cm på Skagerrakkysten må den ut igjen.

Alt om hummerfiske

Skal du fiske hummer 1. oktober? Skal du fiske lovlig må du nå registrere deg. Her er de nye reglene for hummerfiske, og de eksisterede - og de nye som kommer neste år. I artikkelen er det også kart over forbudssoner.

Publisert Sist oppdatert

Nærings- og fiskeridepartementet har fastsatt nye regler for hummerfiske. De nye reglene innebærer blant annet at absolutt alle som skal fiske hummer må registrere seg før hummerfisket starter. Dette gjelder også fritidsfiskere.

LES OGSÅ: Hummerfiskets hemmeligheter (+)

Her finner du registreringsskjemaet (ekstern lenke), men vær oppmerksom på at det krever innlogging med ID-porten, altså for eksempel med bank-id.  Etter registrering får du tildelt et deltagernummer, og du kan være i gang til 1. oktober. Men først må du merke teinene med deltagernummeret som du har fått tildelt. De som kontrollerer teinene vil da enkelt se om du har registrert deg. Alle hummerteiner skal ha minst ett vak som er tydelig merket med deltakernummeret.  Dette kommer i tillegg til de vanlige reglene om merking med navn og adresse.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS