Snart kan du lytte til musikk under vann

Skroget til Pershing 8X blir unvervanns-høyttaler.

Publisert Sist oppdatert

Det er Videoworks og Ferretti Group som ønsker å gi en lydopplevelse for de som skulle befinne seg under vannoverflaten. Ideen er at skroget forplanter lyden til sjøen. Teknologien vil for første gang bli presentert med Pershing 8X, og i pressemeldingen skrives det om HD-lyd under vann

Systemet forklares med vibrasjoner på innsiden av skroget, og elektronisk utjevningsalgoritme som sørger for riktig lydbilde. Selv om lyden bærer fire ganger raskere under vann, vil den ikke rekke så langt, som kanskje mange i første omgang ville frykte. Ifølge pressemeldingen får lyden en radius på om lag 20 meter rundt båten.

Under forskjellige tester som allerede er utfør av Videoworks-teamet, ble høyttalerskroget kalibrert for å gi optimal ytelse i fersk- og saltvann (lyden går 65 meter raskere per sekund i saltvann, sammenlignet med ferskvann). Under disse testene er også vanntemperatur avgjørende, så flere forskjellige temperaturer er også testet ut. Videoworks skriver i pressemeldingen at høytttalerskroget enkelt kan styres med deres system som kalles VOTIS (Video Works One Touch Infotainment System). Dette er et system som styres med smarttelefoner, nettbrett eller Apple Watch.

Powered by Labrador CMS