Viksund 635C har kommet

Den første modellen av Viksund Smallboats lukkede versjon av 635-modellen er nå sjøsatt ved selskapets hovedkvarter i Møvik ved Bergen.

Publisert

Viksund 635C blir en etterlengtet tilvekst til Viksund Smallboats Dromedille-baserte småbåtserier.

Båten, som bygges av Jostein Viksunds fabrikk på Sri Lanka og utrustes av Viksund Smallboats på Møvik er, som navnet sier, 6,55 meter lang. Modellen er utstyrt med to styreposisjoner og selvlensende dekk, og blir i første rekke en utfordrer til Quicksilver-båtene samt Benetau og Jeanneaus utvalg av små, påhengsmotordrevne «vestlandsbåter».

Introduksjonsprisen på den mye båten er 259 000 kroner med en 60-hester fra Suzuki. Motoren gir båten en toppfart på vel 27 knop og en økonomisk marsfart på vel 20 knop.

Maksimal motorstørrelse er 110 hester. Denne installasjonen gjør ifølge produsenten det mulig å nå en toppfart på vel 40 knop, men da Båtliv testet den åpne utgaven av modellen i vinter var konklusjonen av 635-serien fungerer godt også med de mindre motorene. Det With-baserte skroget er svært lettplanende og takler sjø med stor ro.

Den nye modellen er konvensjonelt innredet. På dekk er det sitteplasser på begge sider, og et bord er innfelt i skroget akter. Cabinmodellen har innlagt vann og det er satt av plass til kokeapparater. Sanitæranlegget består av et flyttbart toalett med fast plass i styrekonsollen og i baugen er det en sittegruppe som kan gjøres om til en dobbelseng. Båten har fast bensintank under dekk og en velfungerende vindskjerm.

Alle foto: Viksund Smallboats