Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss
Svindyrt havari for promillekjører
Svindyrt havari for promillekjører

Svindyrt havari for promillekjører

En fuktig båttur som endte med fullt havari kan bli meget dyrt for en 46-åring fra Bømlo.

Publisert

Mannen må trolig betale for utrykning av redningsskøyte, redningshelikopter og kystvakt. I tillegg kommer skadene på den grunnstøtte Halcoen - og et oppgjør med rettsvesenet.

Det var 22. august i fjor bømlingen var på tur alene i den 26 fot lange båten. Ifølge tiltalebeslutningen gikk båten for full maskin da mannen måtte slå lens, mistet balansen og falt over rekken. Den førerløse båten på sin side dundret i fjæresteinene ved Rørøy.

Da den berusede 46-åringen avga forklaring sa han at det hadde vært to personer i båten, en påstand han fastholdt også da ble gjort oppmerksom på at Hovedredningssentralen satte i gang en stortstilt leteaksjon. Men den andre personen var oppdiktet, og først langt på natt innrømmet båtføreren at han hadde vært alene.

Politimesteren i Haugaland og Sunnhordland har nå tiltalt mannen for promillekjøring med båt, for å ha navigert slik at det oppsto fare for liv og helse, og for å ha gitt falske opplysninger som «var skikket til å framkalle frykt for noens liv eller helbred».

Og - han risikerer altså også at tingretten krever at han må betale selv for den store redningsaksjonen.

Saken blir behandlet i Sunnhordland tingrett 19. mai.


Bildet: Den 26 fot lange Hacloen fikk hard medfart i havariet.

Foto: Redningsskøyta «Uni»/Redningsselskapet