Suksess med modifiserte Antares-modeller

Beneteaus dekkshusbåter i Antares-serien har blitt en aldri så liten salgssuksess på Vestlandet denne våren.

Publisert

Båtbyggerfirmaet Hobby Boat i Lindås, like nord for Bergen har solgt nær tjue båter siden fabrikken i år overtok som forhandler for Beneteaus påhengsmotorbåter på Vestlandet.

- Det er særlig 650-modellen som ryker ut, sier daglig leder Jon Runar Harrison.

- Nå er det faktisk litt ventetid på levering.

Harrison mener at målt etter antall solgte båter er Hobby i ferd med å bli landets største Beneteau-forhandler.

Fabrikken modifiserer nå storselgeren Antares 650 med utvendig styreposisjon, ombygget rattposisjon i kabinen, ettermontert fiskebrønn og saltvannsspyling - og førsteinntrykket av modellen er godt. Detaljendringene gjør 650 i Hobby-tapning til en meget anvendbar helårsbåt for aktivt friluftsliv på sjøen, og selv med fire voksne om bord er hundre hestekrefter mer enn nok til rask planing og fin marsjfart på økonomiturtall.

Kombinert med akseptable priser gjør dette de franske båtene attraktive.

Også den mindre Antares 620 har Harrison solgt noe eksemplarer av, men salget av denne båten vil trolig fases ut siden prisforskjellen opp til den større modellen ikke er all verden. Men de som vil teste den nye, spennende 750-modellen vestpå får smøre seg med tålmodighet. Leveringsproblemer og stort salg på Østlandet gjør at vestlendingene må vente til høsten før de får se båten på plass på Hobby-fabrikken på Eknes.

Båtliv prøvekjører de to største Antares-modellene i sommer. Testrapporten kommer i augustnummeret.