Kjeltringer gjorde rent bord - tross nattevakt

I løpet av helgen ble Arna Motorbåtlag i Arna ved Bergen utsatt for 20-25 båtinnbrudd - til tross for at marinaen på Festtangen var låst og bevoktet.

Publisert

Formann i Arna Motorbåtlag, Martin Våge, antar tyvene har sneket seg inn sjøveien i robåt, siden det primært var båtene som lå ytterst i havnen som hadde hatt besøk.

Tyveriene ble oppdaget søndag, men omfanget av raidet er ennå ikke klart. Det så først ut som om at kjeltringene primært hadde stjålet stereoanlegg, samt en PC og et TV-apparat ettersom dyrt navigasjonsutstyr og drikkevarer fikk stå igjen i en del båter - men Bergens Tidende melder nå at også GPS-er og autopilotanlegg er forsvunnet.

Videre er det omfattende skader på dører og innredning, noe som gjerne svir enda mer for de uheldige eierne enn selve tyveriene.

Trolig har tyvene rekognosert i området før selve raidet, og politiet er derfor interessert i tips i saken. Politiet har sikret spor i båthavnen på Festtangen, men etterforskingsleder Rune Tveit ved Arna og Åsane politistasjon sier at han så langt kun har fått én anmeldelse. Han regner med at det kommer flere anmeldelser i løpet av uken. - Men før dette skjer har vi rett og lett ikke oversikt over hva som er stjålet, og vi kan heller ikke gå om bord i alle båtene for å undersøke uten at det foreligger anmeldelse, sier Tveit til batliv.no

Men det største spørsmålet er hvordan det er mulig å snike seg inn på et lukket, låst og bevoktet område og gjøre så mye ugagn uten at vaktbodmannskapet merket noe som helst.

-Det er et mysterium hvordan dette har gått til, sier en forundret båtlagleder Martin Våge til avisen Bygdanytt.

Det er første gang Arna Motorbåtlag har blitt offer for et så omfattende tyveriraid.

Powered by Labrador CMS