Eldre mann druknet på Sotra

En eldre mann ble i ettermiddag funnet druknet på Litlesotra i Hordaland.

Publisert

Politi, luftambulanse og dykkere var svært raskt på stedet etter at familien meldte fra om ulykken, men tross gjenopplivingsforsøk sto livet ikke til å reddes.

Ulykken skjedde i Ebbesvika på Litlesotra, og mannen ble funnet i sjøen mellom kaien og en båt like før klokken halv tre i ettermiddag.

– Familien gikk ned til kaien for å se etter ham og fant ham flytende i vannet, sier politibetjent Arne Sangolt fra Hordaland politidistrikt til bt.no.

Båten lå til kai, og det er uvisst hvor lenge mannen lå i vannet. Et dykkersøk i området ble også startet, men det er ikke funnet flere personer i sjøen på ulykkesstedet.

Mange ulykker i sommer

Dagens ulykke på Sotra føyer seg inn i sommerens dystre drukningsstatistikk: Hittil i år har over 70 personer omkommet som følge av drukning. Det er 23 flere enn til samme tid i fjor, ifølge tall fra Norsk Folkehjelp.

 

Bare i siste halvdel av juli ble det rapportert 12 nye drukningstilfeller, ni menn og tre kvinner. Av disse er det fem tilfeller der ulykken har skjedd i forbindelse med båt, resten var i forbindelse med bading.

– I hele fjor omkom 86 personer, til nå i år er 70 personer allerede druknet. Skal vi unngå en økning av tallet fra i fjor må vi skjerpe oss kraftig de siste månedene, sa spesialrådgiver Ivar Christiansen i Norsk Folkehjelp da statistikken ble offentliggjort tidligere denne uken.

Bildet: Luftambulanse, poilti og dykkere var på ulykkessetedet få minutter etter at alarmen gikk, men klarte ikke å redde livet til den forulykkede mannen på Litlesotra (Arkivfoto: Jan Hanchen Michelsen)

Powered by Labrador CMS