Båtliv i vannet

Seapool er en ny oppfinnelse for badeglade mennesker, som ikke lar seg skremme av noen kuldegrader.

Publisert

Bergen

Redaksjonssjef Frode Pedersen i Båtliv er glad i sjøen. Snødrev var ingen hindring da Pedersen denne uka tok seg en morgendukkert  i  havnebassenget i Bergen under Dra til Sjøs-messen i Bergen.

–    Herlig, ropte den glade baderen fra vannet, som holdt 31 varmegrader. På brygga sto oppfinner Erik Collett og produsent Eilif Harbitz-Rasmussen og hutret. De to har utviklet en brygge med innebygget badebasseng.

Varmepumpe

Seapool heter oppfinnelsen, som denne uka stilles ut Dra til Sjøs-messa i Bergen. Det er rett og slett en brygge med basseng i midten. Bassenget fylles med filtrert vann fra sjøen, som varmes opp av en varmepumpe. Alt du trenger er strøm. Bassenget er tre meter bredt og syv meter langt. Det er isolert slik at vanntemperaturen holder Sydenvarme midtvinters i Norge.

–    Vi har ikke satt noen pris ennå, men utsalgsprisen vil anslagsvis ligge rundt 250.000 kroner, sier Harbitz-Rasmussen. Han driver firmaet Vestlandsbryggene og har levert bryggene til båtutstillingen i Bergen denne uka. Oppfinner og produsent fryser og slår floke på bryggekanten, mens redaksjonssjefen plasketester den nye oppfinnelsen.

Basseng og brygge

– Dette er bra. Vannet er salt og godt, men jeg orker ikke tanken på å gå ut av vannet og opp i snødrevet, sa Pedersen etter å ha boltret seg i bassenget i gode ti minutter. Oppfinner Collett mener Seapool er den perfekte oppfinnelsen for folk som er på jakt etter både brygge og basseng. – Her får du begge deler på én gang, sier han.

Powered by Labrador CMS