Bergen sjøsatt

Årets første båtmesse er i gang. Dra til Sjøs i Bergen åpner torsdag dørene til sin 15. Messe. Vi har smugtittet litt på båter og folk.

Publisert
Dim: 93x72px
Dim: 93x72px

Bergen

Det er sjelden vi har opplevd en så snøfylt og kald messestart i Bergen noen gang. Utstillere og arrangører kunne nok kanskje tenkt seg noe annet en mange kuldegrader og 15 centimeter nysnø dagen før messåpning.

Bergen skilter med tre verdensnyheter. Viknes 1030 Sunbridge, er kanskje messens største høydepunkt. Her har Sivertsen Jr. Stått for designet, og pappa Jon Inge er mektig stolt av sønnens ”eksamens”oppgave. Det er allerede forhåndssolgt fem båter.

Les: Nyhet fra Viknes

27-fotere

NB-marine er kanskje de som overrasker mest på messen. Med sine to 27-fotere, Ardea Offshore og Ardea Pro, gir de flåten av båter to helt nye ansikter. Dette er en modig satsing for NB. Men, de satser i et marked der flere har råd, og kanskje kan de også vinne tilbake noe av finnenes heggemoni i denne klassen båter. Pro versjonen vil helt sikkert kunne bli en direkte utfordring til både Targa, Minor og North Star. I tillegg vil Offshoreversjonen kunne bli en strålende dagsturbåt for de med litt større behov enn hytteugaven av skjærgårdsjeeper.

Les: Nye Ardea Offshore og Pro  

15. gang

Litauenbaserte Skorgenes stiller også med nyheten Sonic 395. En stor og mondén flybridgebåt som legger seg godt til rette i den etter hvert  så store Skorgenesfamilien. Mens Rune Viksund sliter med gjeldsforhandlinger, stiller høvdingen selv ut sin egen serie med småbåter. erling Viksund driver nå Viksund Small Boats Asia, sammen med sin andre sønn Jostein. de har fire båter på utstillingen.

Dette er 15. Gang Jan Arne Søyland arrangerer Dra til Sjøs. En messe som har etablert seg som Norges tredje største etter Sjøen for Alle på Lillestrøm, og Båter i Sjøen i Sandvika i Bærum.

Gratis inngang

Båtliv har stand på Dra til Sjøs. Her får abonnenter på Båtliv og Seilas gode tilbud, blant annet stor rabatt på Båtguiden 2009, Norges største oversikt over båter og utstyr til salgs, som nettopp er trykket.

Er du ikke abonnent på Båtliv? Da kan du tegne abonnement nå og få gratis inngangsbillett til Dra til Sjøs. Klikk her.