Hjelper båteiere ved kai
Hjelper båteiere ved kai

Hjelper båteiere ved kai

Med totalmedlemskap i Redningsselskapets Kystpatrulje får du nå hjelp både til sjøs og i havn.

Publisert

Redningsselskapet og Falck samarbeider om å hjelpe båteiere langs kysten. Mens Redningsselskapet trår til ute til havs, yter Falck service ved kai.

– Denne arbeidsfordelingen sørger for at Redningsselskapet kan konsentrere seg fullt og helt om båter i havsnød, samtidig som båteiere som har trøbbel når de ligger ved kai kan få raskere hjelp enn før, sier Wenche Helgøy Nilsen i Falck. Ordningen omfatter også Sverige og Danmark.

Samarbeidet med Falck ble innledet i februar i fjor, og i løpet av fjorårets båtsesong assisterte Falck til sammen vel 150 båter som lå ved kai.

– Startvansker og tette drivstoffiltre var det båteierne slet mest med, men våre folk hjalp også til med lensing og diverse småreparasjoner, sier Helgøy Nilsen.

Falck forventer større pågang i år, i og med at sommeren i fjor var preget av mye dårlig vær og færre båter på sjøen enn vanlig.

Flere trenger hjelp

Stadig flere båteiere trenger hjelp, også til havs. Redningsselskapet opplyser at antall assistanser til sjøs økte med 33 prosent fra 2005 til 2007.

– Økningen er større enn økningen i antall båter på vannet, sier rådgiver Ernst Larsen i Redningsselskapet.

Han tror grunnen til at flere båteiere trenger hjelp, er at det ikke er like enkelt som før å vedlikeholde og reparere båten selv.

– Tidligere har båtfolket vært selvhjulpne, men nå setter mer avanserte motorer begrensninger. Selv små reparasjoner krever ofte spesialverktøy, og det er kostbart å gjøre feil, sier Larsen.

Til havs måtte Redningsselskapet i fjor oftest hjelpe båtfolk som hadde motortrøbbel. Feil drivstoff på tanken var også en gjenganger.

Lavere terskel

Redningsselskapet har 40 redningsskøyter plassert rundt om i landet. Det tar i gjennomsnitt rundt to og en halv time å få båten fram til stedet der det trengs hjelp. Falck har 700 redningsbiler og kan dermed være raskere på pletten.

– Solidaritetstanken er sterk til sjøs, båtfolket tenker at det kan være andre som trenger Redningsselskapets hjelp mer enn dem. Derfor er nok terskelen for å ringe Falck lavere, tror Ernst Larsen.

Trenger du hjelp og ligger til kai i Norge, Sverige eller Danmark, kan du ringe Redningsselskapet/Falck på 815 70 411. Er du ute på sjøen, ringer du direkte til nærmeste redningsskøyte.

Powered by Labrador CMS