Historiske fartøyer til Oslo

Forbundet Kysten arrangerer tidenes mønstring av historiske fartøyer til forbundets landsstevne i Oslo 17. – 20. juli. Båtene kommer i en konvoi langs norskekysten og det er ventet at flåten vil bestå av mellom 300 og 500 fartøyer ved ankomsten til Bjørvika.

Publisert

Det har versert rykter om at hele kystkonvoien var avlyst, men Tore Friis-Olsen i Forbundet Kysten forsikrer at det må bero på en missforståelse. Det er bare «Tokt 2014» som er avlyst, et av flere planlagte tiltak i forbindelse med Grunnlovsjubileet og landsstevnet neste år.

Kystkonvoien er et samarbeidsprosjekt mellom Forbundet Kysten, Norsk Forening for Fartøyvern og Kystlaget Viken. Det hele starter i Florø 9. juli og fortsetter til Måløy, Kalvåg, Skjerjehamn, Bergen, videre til Haugesund, Stavanger, Egersund, Mandal, Kristiansand og alle sørlandsbyene til Larvik., Sandefjord, Tønsberg og Horten, som blir siste anløp før Oslo 16. juli. Derfra seiler hele flåten inn til Oslo med beregnet ankomst i Bjørvika til åpningen av landsstevnet kl. 1800 17. juli.

 

20. juli forlater alle deltagerne i Forbundet  Kystens landsstevne Oslo. Samme dag kommer de mer enn 100 klassiske båtene som deltar i det andre, store maritime  jubileumsarrangementet i 2014, «Europe Week 2014», inn Oslofjorden i en distanseregatta fra Son. Da kan det bli trangt i Drøbaksund om de to flottiljene møtes der!

Europe Week-regattaen avsluttes i Oslo 22. juli. Mange av de utenlandske båtene vil da legge sommerturen til Sørlandskysten og avslutte med Trebåtfestivalen i Risør, eller de seiler sydover langs den svenske Västkusten.

 

Du finner mer informasjon om Forbundet Kystens landsstevne her.

Powered by Labrador CMS