Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Boot Düsseldorf 2014

Her kommer messas største

Denne Princessen er bare én av 40 yachter som skal fylle én av 17 haller på årets Boot Düsseldorf. Her er noen av høydepunktene for årets båtmesse.

Publisert

Boot Düsseldorf er verdens største innendørs båtmesse. Messehallene er nå i ferd med å fylles opp, før åpningen førstkommende lørdag. 30 større yachter er for store for veintransport, og fraktes derfor fra Rhinen til de enorme messehallene, der hall nummer seks skal huse  de største yachtene.

En av båtene som nå har kommet på plass er 30 meter lange Princess 98. Denne engelske yachten blir messas dronning som messes største yacht. Princess stiller opp med  ni båter, i størrelsen fra 13,5 til 30 meter. Av andre båter som i disse dager kommer på plass yachthallen i Düsseldorf er 27 meter lange italienske hybridyachten Acradia 85, som kanskje skiller seg størst ut i mengden. Tredje største båt er 25 meter lange seilbåten Oyster 825. Hall nummer seks vil huse i alt 40 luksusyachter.

1650 utstillere

I alt er det meldt på 450 utstillere som skal vise 951 båter. I tillegg er det en lang liste med andre utstillere. Blant annet er det 89 utstillere for motor og tilbehør, 23 utstillere for kanoer og kajakker, hele 373 utstillere innen dykking, samt 267 utstillere innenfor annen vannsport. Vil du sjekke hva som finnes av vannscootere er det ti forskjellige utstillere på messa. Til sammen er det i år 1650 utstillere fra 60 forskjellige land, deriblant Norge.

Oversikten over utstillere (ekstern link)

Vekst og fall

Første gang Boot Düsseldorf ble arrangert var i november i 1969, og den gang var det 116 utstillere fra åtte forskjellige land, fordelt på 11.000 kvadratmeter. Messa fikk 34.000 besøkende. Gullalderen for Boot Düsseldorf ble 1992. Da det var så mange som 400.000 besøkende. Dette er samme år som var det dårligste for båtmarkedet i Norge. Siden 1992 har antall besøkende gått sakte nedover for Boot Düsseldorf, med 256.700 besøkende i 2012, og 226.300 besøkende i fjor, nesten en halvering siden gullalderen. Årets messe har 213.000 kvadratmeter til rådighet, tilsvarende som i 1992. Det ventes om lag 50.000 besøkende fra utenlands på årets messe.

Oversikt over de forskjellige hallene på årets messe:

Basseng - Hall 1

Stor innendørs basseng, med fokus på surfing, wakeboard, kiting, SUP og skimboarding.

Vannsportsutstyr - Hall 2

Her finner du det meste av utstyr innen vannsport.

Dykking - Hall 3

Hele hallen viet til alt som har med dykking å gjøre, som dykkeutstyr og dykkeopplevelser. Her er det også et basseng der dykking pågår gjennom hele messa.

Foto - Hall 4

Møteplass for fotoentusiastene, med fokus på bilder og film. Her er det både workshops, presentasjon av det siste innen teknologien og utstillinger.

Motorbåter - Hall 4, 5, 9 og 10

Alt fra klassiske til mer moderne motorbåter. Her finner vi også norske utstillere.

Motorbåtsport - Hall 5

En del av hallen er viet raske motorbåter, for førere og passasjerer med never av stål..

Yachter - Hall 6 og 7a

Dette er hallen med XXL-båter. Messas største båter finner du her, deriblant Princess 98 som er messas største båt.

Båtkunst- Hall 7

Nærmest et eneste stort galleri med tradisjonell kunst, multimedia-show og workshop.

Vannscootere - Hall 10

Deler av Hall 10 er viet vannscootere, med to forskjellige utstillere.

Båtutstyr - Hall 10, 11 og 12

Motorer, elektronikk, bekledning, fisking og mye mer utstyr.

Padling - Hall 13

Her finner du det meste om kanoer, og til og med mulighet for å ta en padletur på en 90 meter lang elv. Her kan du også prøve deg på klatring, som en avkobling.

Moro for barn - Hall 13

Barna finner mye moro her, på World of Pirates, som bowling med hodeskaller, flåt

Charter - Hall 13 og 14

Det aller meste innenfor båtturisme, i hvert fall det tyskerne setter pris på, blant annet turer til Norge.

Klassiske- og flerskrogsbåter - Hall 15

Her finner vi en miks av klassiske båter og flerskrogsbåter, både innenfor seil og motor.

Seilbåter - Hall 15, 16 og 17

Disse tre hallene kan man gå gjennom uten å gå utendørs, og her er det viet god plass til seilbåter.

Boot Düsseldorf åpner portene lørdag 18. januar, og holder åpent frem til og med søndag 26. januar. Hele Norsk Maritimt Forlag vil være på stede, og både Båtliv, Seilas og Seilmagasinet vil dekke messa fortløpende.