Her kan du ta heis fra stuen og ned til båten

Hvem kan ikke tenke seg å bo i et hus der båten fortøyes i kjellerstuen?

Publisert Sist oppdatert

Båtliv har ikke planer om å bli et eiendomsmagasin med det første, men når en temmelig unik, maritim bolig legges ut for salg, pirres nysgjerrigheten. Det samme gjelder åpenbart et temmelig stort antall vestlendinger:

– Det har vært en enorm interesse for å komme på visning, sier megler Ivar Gjelsvik hos Eiendomsmegler 1 til Båtliv.

Boligkomplekset ligger i en bratt skråning ned mot Lysefjorden i Os kommune i Hordaland og ble først prosjektert tidlig på nittitallet. Da hersket det boligkrise i landet og de lave eiendomsprisene bidro nok til å gjøre det gjøre det mulig for utbyggeren å starte opp et så ambisiøst og unikt prosjekt. Det skulle likevel ta ti år å få ferdigstilt anlegget, som nå er seksjonert inn i fire leiligheter. 

Det er den største av disse leilighetene som i første omgang legges ut for salg. Leiligheten er på vel 300 kvadratmeter og inkluderer tilgang til en fullt innredet naust på 120 kvadratmeter som er forbundet med «broen» i hovedleiligheten 17 meter høyere oppe via heis!

Naustet, eller kjellerstuen er felles for de fire leilighetene, men båtplassen selges til slutt separat til den av kjøperne som byr høyest for retten til en såpass unik «parkering». Likefullt er prisantydningen for toppleiligheten over ti millioner kroner.

Boligkomplekset ved Lysefjorden har også en temmelig stor privat kai for de beboerne som ikke får legge båten i kjellerstuen. I tillegg blir den litt avsondrete, idylliske eiendommen like ved Lysekloster-ruinene og Ole Bulls landsted Lysøen brått meget sentralt beliggende når den nye motorveien mellom Os og Bergen åpner. 

Det er ikke å undres over at prisen for hele komplekset havner på nærmere 30 millioner kroner - og det er før budrundene starter.

Powered by Labrador CMS