Her havarerer han for 15. gang!

- Vær så snill, kamerat, gi deg nå! Omtrent slik lyder bønnen fra engelske redningsfolk etter at en båteier mandag havarerte for 15. gang!

Publisert

Mandag var mannen igjen på båttur, og igjen endte ferden med at redningsmannskaper ble tilkalt. Ikke av seileren selv, men av folk på land som så katamaranen bli tatt av brottsjøer og slått rundt.

Men ifølge båtnettstedet www.ybw.com skylder seileren nettopp på «noen bestemødre på klippetoppene» for at han så langt har kostet redningstjenesten RNLI (Royal National Lifeboat Institution) vel 40 000 pund i redningsaksjoner.

- Det er ikke jeg som ber om å bli reddet, det er andre som tar de telefonene. Båtene mine har vært i stor fare mange ganger, men båter kan erstattes. Jeg har ikke vært i fare, oppsummerer mannen sine maritime viderverdigheter.

Og han har kanskje et poeng: Seiling med slike lette båter nær de langgrunne strendene kan gjerne ende med at båten havner opp-ned, uten at det dermed er noen stor dramatikk involvert.

Men dette er det ikke lett for tilskuere å vudere på lang avstand, og nå  trygler redningsfolk og myndigheter i Cornwall mannen om å avslutte seilkarrieren.

RNLI er heller ikke så imponert over påstandene om at han ikke trenger hjelp:

- Vi sender alltid ut redningsmannskaper når vi får beskjed om at noen trenger hjelp, også til folk som stadig nekter å motta hjelp, konkluderer RNLI - og får støtte av havnevesenet: 

- Det er gode grunner til at han han kalles «kaptein Katastrofe». Tilnavnet er fullt fortjent, er maritim direktør Andy Bridgens kjølige konklusjon, stadig ifølge nettstedet.

Bedøm situasjonen selv: Her er en video fra «kapteinens» siste stevnemøte med redningstjenesten.

Hva mener du om denne saken? Bruk kommentarfeltet under eller logg inn på Båtliv på Facebook for å dele dine meninger.

Ill: Skjermdump fra Reuters You Tube-kanal


Powered by Labrador CMS