Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Her er Nimbus sitt nye flaggskip

Nimbus 405 Coupé er premierevist på Boot Düsseldorf. Bli med om bord. Video!

Publisert

Boot, Düsseldorf: Like ved den norske standen med Marex og Windy har Nimbus i disse dager premierevisning av deres nye 40-foter. Her har designeren fått frem de klassiske Nimbus-linjene, samtidig som båten har fått en moderne, men samtidig også en tidløs design.

– Dette er vårt nye flaggskip, sier direktør Jonas Göthberg i Nimbus Boats som tar oss med om bord for en omvisning. Fire båter er vissnok allerede solgt. Den nye norske forhandleren, Aaby Marine, opplyser at de er klare til å ta båten til Norge så fort de har en kjøper.

Funksjonelt

Nimbus 405 Coupé har et stort dollbord fra akterdekket og frem til fordekket. Sidedøren inn til salongen er integrert, i glassfiber som gjør at den står i stil med resten av båten. Vi prøver døren, og i tillegg til å være elegant gir den også et godt kvalitetsinntrykk.

– Vi har lagt vekt på funksjonell design, det vil si at hver linje har en funksjon i båten, sier Göthberg. Han påpeker at det er lagt vekt på at man skal kunne manøvrere båten fra dollbordet når sidedøra er åpen.

Se film (teksten fortsetter under filmen)

Hold deg oppdatert på båtnyheter, følg Båtliv på Facebook

Sosialt

Akterdekket er stort og godt utnyttet med en stor sofabenk med bord for opptil åtte personer. Her kan man også få solseng om ønskelig. Solseng er det også på fordekket.

Båten har også en sjenerøs badeplattform, her er det også plass til en gummijolle. På akterspeilet er fenderne, men også en luke med stor stueplass.  Den samme stueplassen kommer man også til i fra akterdekket.

Helårsbruk

Vi trekker inn i salongen. Göthberg forteller at båten er godt isolert med tanke på helårsbruk.

– Vår Coupé-serie er beregnet for lange båtturer, og mange av våre kunder bruker mye tid på sjøen. Derfor har vi også lagt vekt på en skikkelig pantryløsning, sier Göthberg. Her er det koketopp, vask, stort kjøleskap og kaffemaskin.

Sittegruppen har god plass, med stort bord. Sofabenken bed siden av føreren kan med et enkelt håndgrep gjøres om til en fremovervendt benk. Her er det fin plass til to personer. I tillegg er det plass til en til ved siden av føreren.

Førerbenken har tilsynelatende fin oversikt, med god utsikt. Dashbordet har et avluke der man kan legge mobiltelefoner eller andre småting man trenger å lade. Det er plass til to 12 tommers plottere, men kunden for denne båten har valgt en 16 tommers widescreen-plotter, med plass til iPad ved siden av.

Tre kabiner

Vi trekker nedunder. Der er det tre separate kabiner. På styrbord side er det to enkeltkøyer, mens på babordsiden er det en stor dobbelkøye. Forkabinen har naturlig nok en stor dobbelkøye. Her er det også et eget bad med dusj og toalett. I tillegg til ventiler på siden slippes det godt inn med lys fra takvinduet.

– Vi har satset mye på god atmosfære, sier Göthberg, og demonsterer lyssettingen i forkabinen. Her er det ledlys lags etter hele taket, i tillegg til de mer vanlige lyspunktene.

Ny generasjon

I Sverige koster båten fra 4,6 millioner svenske kroner med to Volvo Penta D4 300, aksling.

– Vi har det vi kaller Ready to cruise, der båten er godt utrustet, som baugpropeller, varme, plotter, trimplan, teak, varmtvann også videre. Det er en ganske ferdig båt for pengene, mener Göthberg.

– Hva tror du om det norske markedet?

– Jeg har ganske stort håp for det norske markedet, spesielt for Vestlandet der vi har stått sterkt tidligere. Vi har savnet en båt i 40-fotsklassen, men nå er vi der. Med denne båten treffer vi mange tidligere Nimbuseiere, men vi får også en ny generasjon som viser interesse, sier Göthberg