Her er helgens festivaler
Her er helgens festivaler

Her er helgens festivaler

Månefestivalen, beach party i Kristiansand med Madcon på gjestelisten, samt koggeregatta er noe av det du kan få med deg førstkommende helg.

Publisert

I båtbyen Fredrikstad åpner den kjente Månefestivalen fredag, og lokker med artister som Bigbang, Leaders off, Mozano, Stef, Falls og Headlights. I Fredrikstad finnes noen gjesteplasser for båtfolket, der både livet og musikken kan høres og oppleves på avstand. I samme fylke holdes to forestillinger gående også denne helgen: Tre om Taube i Engelsviken og Brottsjø- om fiskernes liv på Hvaler.

For deg som tilbringer ferien ved innsjøen Mjøsa kan to festivaler være av interesse. Prøysenfestivalen holder dørene åpne fortsatt, og torsdag denne uken åpnet også Sommerslagere med Jubel Event portene på Gjøvik Gård.

I sommerbyen Kragerø skjer det mye på en og samme dag. Lørdag 24. juli er det Red Bull cliff diving og koggeregatta - en regatta for motorkogger. Koggekonkurransen gikk for første gang av stabelen i 2006, med 21 deltakerbåter. I år er det igjen duket for regatta, noe som gjør mye på stemningen i Kragerø.

I en annen sommerperle, Kristiansand, arrangeres Palmesus 24. - 26. juli. Da forvandles stranden til Norges største beach party, og hele bukten som utgjør bystranden i Kristiansand blir fylt med loungemøbler og palmer. Madcon, Datarock, Lars Vacular og Leif and the Future er noen av de artistene som kan ventes i Kristiansand denne lange helgen.

Litt lenger nedover vår langstrakte kyst, i Sandnes, blir Skifestivalen Blink arrangert fra fredag til lørdag. Sandnes sentrum blir denne helgen formet til en skiskytterarena hvor små og store deltakere kan boltre seg.

På Stiklestad i Trøndelag går Olsokdagene av stabelen, fra 22. til 29. juli. Programmet strekker seg fra konserter og forestillinger til middelaldermarked og verksteder, og foredrag. Festivalen bærer preg av det historiske, i flotte omgivelser i Stiklestad.

I Nordland dukes det for to festivaler. Sementblues finner sted i Kjøpsvik fra 23. - 26. juli, mens Arctic Sea Kayak Race Vesterålen starter 25. og avrundes 30. juli. I fjor deltok ti nasjoner, og Vesterålen ga de ivrige kajakkentusiastene et vakkert inntrykk av landet.

Riddu Riddu-festivalen i Kåfjord er også noe en kan få med seg denne helgen, fra 21. - 25. juli, om Finnmark er feriefylket.

Bilde over: MÅNEFESTIVAL: I båtbyen Fredrikstad er det på ny duket for Månefestival.

Powered by Labrador CMS