OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her er helgens begivenheter

Vi er inne i den siste hele sommerferieuka for skoleelever, men festival-Norge har fortsatt noe å by på. Her er helgens festivaler og tilbud.

Publisert

Bilde over: SKALLDYR:  I båtbyen Mandal dukes det denne helgen opp til skalldyrfestival.

Ønsker du få med deg en festival før skolene starter for alvor? Det er fortsatt gode muligheter - over hele landet.

Selv om utvalget av festivaler i hvert fylke er noe dårligere nå enn midt i sesongen, er det fortsatt noe å gjøre. Til og med i vår kjære innsjø blir det musikk i helgen, da Sommerslagere med Jubel Event fortsatt underholder på Gjøvik Gård.

I hovedstaden holdes Øyafestivalen fortsatt i live, og stenger dørene lørdag. Festivalen er Norges største musikkfestival innenfor pop og rock, med artister som Lillebjørn Nilsen, Lars Vaular, Girls, Ingrid Olava og Pavement, og ble åpnet tirsdag denne uken.

Glamrock i Røyken

Buskerud åpner dørene lørdag den 14., med Fjordfestivalen i Røyken. Til Røyken kommer blant annet WigWam og DDE - på en og samme dag. Rock blir det også under Kanalrock i Horten, 13. til 14. august. Festivalen ble for første gang arrangert i 1991, og tiltrekker seg punk- og rockeinteresserte.

Skalldyr

I Mandal er noe helt annet i fokus. Torsdag til søndag dukes det opp til Skalldyrfestival, som stammer tilbake til 88-tallet. Ved siden av selve hummeren blir det konserter og familieaktiviteter i den koselige båtbyen. I 2006 besøk 35 000 festivalen.

Rogaland er best på festivaler denne helgen. I Haugesund startet onsdag denne uken en av Norges største jazzfestivaler, Sildajazz, med 25 spillesteder innen en radius av 500 meter. Det var næringsminister Trond Giske som åpnet begivenheten, som avslutter søndag. Torsdag åpnet Vannfestivalen i Ålgård, som lokker med grupper som CC Cowboys, Vidar Johnsen & Peter Nordberg og Helldorado.

deLillos til Sotra

Fra fredag til lørdag kommer deLillos, Datarock, Thom Hell, Morten Abel og Rune Solberg til Sotra, under Periferifestivalen. Festivalen arrangeres i havgapet sørvest på Sotra.

Denne helgen får man også smake litt av Nordfjord Vandrefestival, som startet 7., og pågår til 15. I Nordfjord blir det guidede vandrerturer til omkring 30 ulike turmål, barnevandringer, brevvandring, toppturer, kulturvandring, stavgang, byvandring, pilgrimsvandring og andre vandringer.

Ny havnefestival

Kragerø arrangerer i helgen sin første offisielle havnefestival. Det blir seilaser med trebåter fra Norge, Sverige og Danmark, "VM" i rekepelling, foredrag og kysthistorien/sjømansshistorie, selsafari og mye annet gøy.

Musikkuken fortsetter

Denne helgen som forrige er det musikkfestuke i Bodø, med opera, John Lill, bykonserter og orkestre. Musikkuken ble etablert i 1980, og arrangeres samme uke hvert år.

Også i Finnmark er det festival denne helgen. Varangerfestivalen i Vadsø, 11. - 15. august byr på et svært bredt program, med artister og underholdere - som blant annet Kari Bremnes, Big Rooney og Adjagas.

Powered by Labrador CMS