Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Her er bøtteplast-sjekta

Nederlandske Whaly 440 er både gentleman og takler en uforsiktig båtfører.

Publisert
Dim: 800x802px Description: Bootlogo Boot logo 2013 Notes:
Dim: 800x802px Description: Bootlogo Boot logo 2013 Notes:

Düsseldorf, Tyskland: Alle verdenspremierer er ikke like store på båtmessa i Düsseldorf, og en av de mindre er Whaly Sloep 440. Sjekta veier bare 220 kilo, og med sin lengde på nesten 4,4 meter har den likevel plass til opptil åtte personer. I båten sitter man hele veien langs etter rekke, frem til baugen.  Under benkene på begge sider er det batterier, og båten skal gå godt med elektrisk påhenger. Den kan også brukes med vanlig påhenger. Den er godkjent for inntil åtte hestekrefter.

Produsenten har lagt vekt på at båten skal lage minst mulig bølger, den skal vissnok nærmest komme umerket til selv den mest stille havn. Dette er ikke med tanke på smygjakt, men for å vise hensyn i de mange stille elver og innsjøer som finnes i Europa. Samtidig er den også laget robust. Ikke bare er den i solid rotasjonsstøpt plast, men den har også fått en beskyttende ramme rundt motoren som også skal beskytte motoren om man bakker inn i en annen båt eller bryggekant. Produsenten påpeker at de ønsker å henvende seg spesielt mot utleiemarkedet, men som et alternativ for båtutleie langs kysten blir det neppe, da båten trolig ikke er blant de mest sjøsterke. Sjekta har fått CE-kategori D, og er godkjent for opptil åtte personer.

Prisen på båtmessa i Tyskland er 3319 euro før moms, noe som tilsvarer om lag 28.000 kroner med dagens valutakurs på overføring, som er 8,37 kroner. Båten kan også leveres med en liten konsoll som kan velges som ekstrautstyr.

Teknisk:

Lengde: 4,37 m

Bredde: 1,89 m

Vekt: 220 kg

CE-kategori: D

Maks motor: 8 hk

Pris: 3319 euro før avgifter, uten motor