Her er baugpropell obligatorisk

Drøbak gjestehavn er ikke et sted for nybegynnere, i hvert fall ikke hvis du har stor båt og det blåser.

Publisert

Båtliv har fått henvendelser fra besøkende på den nye gjestehavna i Drøbak. Her skal det være trangt å komme til, i hvert fall når det begynner å fylle seg opp med båter.

En av dem som har besøkt den nye gjestehava er medarbeider Tor Kristian Øines i Båtliv og Seilas.

– Dette er ikke noe sted for nybegynnere. I hvert fall ikke om man har båt som er større en 20 fot. Bryggeanlegget er en agronoms mesterstykke, sier Øines.

Han besøkte gjestehavna seint i fjor sommer, og var advart på forhånd om de spesielle forholdene.

– For å komme inn til gjestehavna må man kjøre slalåm. Og når det ligger båter på innsiden blir det ekstra trangt. Med litt vind kan man oppleve at det blir nesten umulig å manøvrere seg ut igjen, sier Øines.

– Jeg er kjent med problemstillingen, sier ordfører Thore Vestby i Frogn kommune. Han opplyser til Båtliv at havna ble tatt over av rådmannen i mars 2010.

– Den «tilhører» følgelig ikke lenger byggekomiteen, skriver Vestby i en epost til Båtliv, og opplyser at han tar problemstillingen til rette vedkommende.

Har du erfaring med gjestehavna, eller andre gjestehavner med vanskelige forhold? Del dine erfaringer med leserne i kommentarfeltet under, eller send en melding til Båtlivs redaksjon.

Powered by Labrador CMS