Helvete løs i båtsportmiløet
Helvete løs i båtsportmiløet

Helvete løs i båtsportmiløet

Deler av båtsportmiljøet har brutt med Motorsportforbundet og Norges Idrettsforbund. De har dannet sitt eget kalt Norges Båtsportforbund. Uenighetene har allerede havnet  i retten hvor NIF tapte.

Publisert

Det har lenge ligget i kortene, men nå er bruddet endelig og offentlig. Deler av det tidligere

Utbrytergruppens talsmann Henry Karlsen karakateriserer de fem siste årene i Motorsportforbundet som fem ulykkelige år.

- Etter fem år med brutte løfter hadde vi ikke noe valg. Sporten vår var i ferd med å dø ut, sier Henry Karlsen, nestleder i Norges Båtsportforbund (NBSF), til aftenposten.no

Men nå er det full krig, og derfor har representanter for ti av de 12 klubber valgt å komme seg ut av NMF og NIF, for å bygge opp båtsporten på egen hånd.

- Vi skulle hatt møte med ham for et par dager siden, forteller Lene Fevang, president i Norges Motorsportforbund. Hun forteller til Aftenposten at oppstyret startet under en opprydningsaksjon i seksjonen for båtsport.

- Noen fra båtfolket likte ikke at vi ryddet opp i listene, sier hun og tenker på at antall medlemmer da ble redusert.

Henry Karlsen mener at båtfolket ble overkjørt. - Det kom en økning av lisensen, med begrunnelsen av at forsikringsprisen hadde gått opp. Vi sjekket, og det hadde den ikke, sier Karlsen.

Han og mange med ham mener dessuten at NMF aldri har jobbet for båtfolket, at det brukes altfor lite penger på sporten og at forbundet er topptungt administrativt.

- Dette er ikke veien å gå, sier båtsportutøver Marit Strømøy, som sitter i styret i NMF og som har valgt å bli igjen i dette forbundet. Hun representerer Outboardklubben, som i likhet med Arendal er de to eneste gjenværende rene båtklubbene.

Strømøy forteller at det har vært rettstvist om navnebruken. Motorsportforbundet er uenig i at utbryterne skal kunne kalle seg Norges Båtsportforbund og ba om en midlertidig forføyning. Saken gikk så langt som til rettssalen i januar, og da vant Båtsportforbundet. Saksøker tapte saken fullstendig.

Powered by Labrador CMS