Helstøpt tradisjonsbærer

NB Marine feirer sine 25 første år med en ny modell som perfekt oppsummerer verftets båtbyggerhistorie.

Publisert

 

«Jubileumsmodellen» Ardea 32 er en halvplanede vestlandsbåt med lukket bakvegg og stort dekk, som de opprinnelige modellene - men med påkostet interiør og motorkraft som NB Marines cabincruisere.

Båtliv fikk som første båtblad prøvekjøre nykomlingen i januar og vi likte båten. De nesten 300 hestekreftene akselererer den vel fire tonn tunge båten kjapt opp til en marsjfart på straks under 25 knop. Dette er bra for en halvplaner med så pass dyp kjøl, og skroget tåler det uten vansker. Her er ingen tendenser til kjølvandring og andre unoter.

NB Marine har gjort layouten i enkel og liketil. Resultatet er en oversiktlig båt, men også en båt der plassen kunne vært utnyttet enda bedre. Til gjengjeld har fabrikken sørget for mange flotte stuerom, og båten har hele fem faste køyer - der sistemann riktignok bør være et barn. Fin salong med mange sitteplasser i fartsretningen om seteryggen vippes, et bra pantry, førsteklasses toalettrom og en helt OK førerposisjon avrunder inntrykket av en gjennomtenkt modell.

Ute på dekk er - naturligvis - alt «på stell». Dette er en ekte vestlandsbåt, der alle detaljer kort og godt stemmer. I tillegg er motorrommet eksemplarisk og sikkerhetsdetaljene av høyeste klasse.

Les mer om vår prøvekjøring av NB Ardea 32 i Båtliv nummer to. Er du abonnent kan artikkelen lastes ned gratis fra www.batliv.no

 

Tekniske data, NB Marine Ardea 32:

Lengde: 1000 cm

Bredde: 330 cm

Dybde: Ca. 95 cm

Motorvalg: 222 - 300 hk

CE-kategori: B

Passasjerer: 10

Faste køyer: 4+1 (barnekøye)

Septik: 120 l, ejektortømming

Vann: 190 1

Diesel: 2 x 190 l

Batterier: 115 Ah start, 115 Ah forbruk

Vekt, testbåt: Vekt ca 4100 kg

Pris fra: Kr. 1 599 000,- med Yanmar 222

Produsent: www.nbmarine.no

 

Powered by Labrador CMS