Helårsbåt for alle penga

Vi er ikke lenger enn til mars, og det kan fortsatt bli noen kalde dager på sjøen. Vi har prøvd helårsbåten Wiking 25 Coupe en dag gradestokken krøp under null. Se film og bilder.

Publisert

Båt til å ta desembertorsken med, ble det annonsert i lokalavisen, med oppfordring om å komme og prøvekjøre. Vi tok Seahorse Marina på ordet og lånte båten en dag ved årsskiftet, men uten fiskestang.

På denne årstiden brukte vi ikke mye tid på akterdekket, men båten har også utvendig styreposisjon. På utstyrslista finner vi teakdørk og sidebenker i teak, som koster 21.400 kroner ekstra. Dette er en båt som for mange appellerer til fritidsfiske og båten er lett å reingjøre med selvlensende akterdekk.

   

På mange båter er badestigen godt gjemt bak en luke. På testbåten er badestigen lett tilgengelig. Dette er positivt i en båt som appellerer til vinterbruk og man slipper å fomle for å få ned den livsnødvendige badestigen om man skulle være riktig uheldig.

På hver side av motorkassa er det benkeplater.

   

Med full gass høres det godt at båten dyttes av 120 hestekrefter. Det er kanskje ikke mer enn forventet, men et sett med hørselvern kommer godt med på en langtur med høyt turtall. Svingene tar båten også bra, uten kavitasjon. Den har trimplan og baugpropell. På testbåten måtte vi være forsiktig med ikke å trykke opp på det ene trimplanet og ned på det andre. I så fall gikk sikringen.

    25-foteren har en kraftig pullpit. Båten gir i det hele tatt et solid inntrykk, men vi stusser ved noe av finishen når vi ser finerplatene ved døra, som ikke vitner om en båt i denne prisklassen.

Selv om vi  prøvd  båten på vinteren, er det ingen tvil om at dette er en båt som også gjør seg godt om sommeren. Med enkle grep kan skottet ved siden av dekksalongdøra slås ned, og man får en luftig båt på varme sommerdager.

Vil du ha aksel og fullt utstyrt båt kommer den helt opp i 818.000 kroner. I tillegg kommer kartplotter og ekkolodd som hører med en slik båt som gjerne brukes til hobbyfiske. Båten er godt standard utstyrt, med trimplan, kokeaparat, defrostanlegg og toalett med septikkanlegg, for å nevne noe. Bunnstoff, luker i hardtop, elektrisk lensepumpe og kjøleskap er noe av ekstrautstyret du bør regne med.

Wiking 25 Coupe

Lengde: 7,5 meter

Bredde: 2,5 meter

Vekt: 1950 kilo

Motorstørrelse: 70-150 kilo

Motortype: Innendørs og drev

Pris kr: Fra 580.000 til 818.000 fullt utstyrt

Powered by Labrador CMS