Havnevesenet tar tilbake drift av småbåthavn

Etterlengre tids uenighet om driften av fritidsbåthavnen i Åsgårstrand, overtar nå havnevesenet hele anlegget, skriver Tønsbergs Blad.

Publisert

Deter et stort behov for utvikling og tyngre vedlikehold av Åsgårdstrand småbåthavn, og det er noe av bakgrunnen for at havnevesenet nå vil overta driftsansvaret.

–Havnevesenet mener det vil være urimelig å skyve båtforeningen foran seg i en del av prosessen med utvikling av havna. Det er et naturlig ansvar for eieren å stå for denne utviklingen. Selvsagt ønsker vi medvirkning både fra Åsgårdstrand båtforening og andre som har interesser i havna, sier havnefogd Hans Christian Gunneng til Tønsbergs Blad.

–Det har vært en del uenighet?

–Det er ikke til å komme ifra at vi i de siste fem årene har hatt et uavklart forhold knyttet til vedlikeholdsplikten i den gjeldende avtalen. Dette har vi ikke komme til enighet om. Når båtforeningen har framholdt at den ikke skal ha ansvar for moloer og infrastruktur på land i havna, er det etter havnevesenets oppfatning ikke behov for å gå inn i omfattende driftsavtaler for de øvrige anleggene og områdene, sier Gunneng.

I følge havnefogden vil dette ikke bety noe for den enkelte båteier. Den eneste forkjellen vil være adressen på bankgiroen. Havnevesenet mener de er bedre skikket til å ta på seg de store infrastrukturelle forandringene som må til for at havnen i Åsgårdstrand skal bli optimal for både motorbåfolket og seilerne.

Powered by Labrador CMS