Fikk slepeoppdrag på jomfruturen

Et VHF-anrop i Sandnessjøen sørget for at den nye ambulansebåten "Eyr Ytterholmen" fikk et helt annet oppdrag enn tiltenkt på vei til sin nye hjemhavn.

Publisert

HOVEDBILDE: Den nye ambulansebåten  "Eyr Ytterholmen" fikk plutselig et slepeoppdrag på vei til sin nye hjemhavn. Begge foto: Johan J. Petersen, Redningsselskapet.

 

Ambulansebåten var på sin første tur, som var en ren fraktetappe fra Brødrene Aa i Sogn og Fjordane der den bygget, til Helgeland der den skal frakte pasienter. Etappen ble foretatt av erfarne redningsskøytemannskaper.

– Da vi lå ved kai i Sandnessjøen og hadde besøkende om bord, kom det rop over VHFen fra en Viknes 800 i drift. Vi ba de lokale gjestene om å gå på land, så vred jeg om nøkkelen.  Det var kuling og mye sjø og Viknesen drev mot moloen utenfor Sandnessjøen, forteller skipsfører Thomas Sørøe Olsen.

Han mener at det var stor sannsynlighet for at havaristen kunne ha blitt skadet mot steinene om ikke de hadde kommet så raskt til med sleper. Eieren av Viknesen var naturligvis godt fornøyd med hjelpen.

Mannskap på ambulansebåten "Eyr Ytterholmen" var, foruten skipsfører Thomas Olsen, Axel Finseth, Johan J. Petersen og  Ruben Langseth.

Powered by Labrador CMS