Havnemoro langs hele kysten

Norge har verdens vakreste skjærgård. Her presenterer vi noen av lesernes tips til sommerens båttur, sammen med et utvalg av redaksjonens favoritthavner.

Publisert

For båtfolket i Indre Oslofjord er et besøk på Oscarsborg populært både som første stopp på en lengre ferie og som dagsturmål. Yngvill Dal er fra Fagerstrand, kun et steinkast fra festningsøya i Drøbaksund. “Borgen“ er likevel familiens absolutte favorittplass om sommeren.

– Ungdommene våre ønsker seg bare til Oscarsborg. Der har vi alt: hele tre badestrender, eget badehus, restaurant med knallgod mat, til og med glutenfritt for oss som trenger det, sier Yngvill Dal. Øyas kanoner, tunneler og hinderløype er kjempespennende for små barn, mens de litt større kan nyte øyas fine turområder. Du kan sykle, gå i skogen, plukke sopp, plukke bær, eller gå på epleslang. I løpet av sommeren arrangeres det dessuten flere konserter og utendørs opera her. Barna kan også trygt kjøre jolle utenfor havnen, ettersom den ligger på den andre siden av leden. I tillegg er det kort vei til Drøbak hvis man trenger noe, sier Dal fra Fagerstrand.

Familievennlig topptur

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her