Havneguidene – praktisk håndbok for båtfolket
Havneguidene – praktisk håndbok for båtfolket

Havneguidene – praktisk håndbok for båtfolket

Aldri har så mange havner vært presentert i et kartverk. Nå kan du ta et dypdykk i nesten 500 havner kysten rundt fra Koster til Lindesnes.

Publisert

Cappelen og Skagerrak Forlag samarbeider om utgivelse av Havneguiden. Kartlegging av alle gjestehavnene og utehavnene har pågått i flere år. Resultatet er Havneguiden 1 og 2 som beskriver hele 445 gjeste- og utehavner fra Koster til Lindesnes.

Innfalsvinkler

Aldri har så mange havner vært presentert. Helikopterbilder over hver havn er også nytt.

Detaljene i kartskissen er også unike. Båtfolket har endelig fått sin egen NAF veibok i stort format og i gavebokkvalitet.

En gjennomsnittlig båteier som besøker 10 nye havner pr. år vil bruke over 40 år på å komme gjennom alle havne som er presentert. Knapt noe annet land kan viser til så mange havnemuligheter innefor et såpass begrenset område.

Havneguiden 1 – Koster til Langesund

Havneguiden 2 – Langesund til Lindesnes

Havneguiden gir oversikt og praktisk informasjon om fortøyningsplasser i vår fantastiske skjærgård. Havneguiden 1 inneholder hele 224 havner fra Koster til Langesund. Havneguiden 2 innholder 224 havner fra Langesund til Lindesnes. I tillegg til de mer kjente og tilrettelagte havnene, er også mindre kjente havner tatt med.

Hver havn er presentert med en helside i boka, med et helikopterbilde, en beskrivende tekst, en detaljert kartskisse og en faktaboks, slik at du raskt kan danne deg et bilde av havnens kvaliteter.

I tekstbeskrivelsene har forfatterne tatt med alt fra hvordan bunnforholdene og ankerfestet er, til tips om utflukter.

I faktaboksene får du oversikt over fasilitetene i havnen ved hjelp av klare symboler.

Kartskissene er utarbeidet på grunnlag av tilgjengelige kartopplysninger kombinert med forfatternes egne observasjoner. Her finner du bl.a. svar på: Hvor fortøyer du best? Hvor er den beste innseilingen? Hvor er fortøyningsboltene festet i fjellet?

Havneguiden er delt inn i seilingsområder. Til hvert område er det utarbeidet et planleggingskart hvor hver enkelt havn er tegnet inn. I tilknytting til planleggingskartet er det også laget en bildeoversikt. Planleggingskartet og bildeoversikten er et nyttig hjelpemiddel når morgendagens tur skal diskuteres og planlegges. I tillegg finnes en alfabetisk havneoversikt bakerst i boka.

Se www.havneguiden.no for nærmere informasjon.

Powered by Labrador CMS