Havna under slottsfjellet

Tønsberg har gjort en genistrek med plasseringen av sin splitter nye gjestehavn. Rett under slottsfjellet ligger den badet i både ny og gammel kultur.

Publisert

Vi har lagt oss til for natten under en av Norges vakreste slottsruiner. Slottsfjellet i gamle Tunsberg. Skjønt, det er ikke så mye som er gammelt i denne byen om sommeren. Tønsberg har høystatus blant landets unge posører, og det tok ikke lang tid på en av havnas mange bryggerestauranter før det ble kastet både truser og tissemenner over bord i en av båtene som lå bryggelangs. Det tok heller ikke så lang tid før politiet kom og fikk buksene på spradebassene. Kanskje ikke så rart at noen tar seg friheter når mottoet til byen er ”Norges mest gjestfrie havn”!

Splitter ny, er også gjestehavnen i Tønsberg. Med sin flotte beliggenhet, nært til alle kulturtilbud som byen kan by på i sommer. Servicebygget ble offisielt åpnet av Odd Børresen 20.juni, og siden har det vært fullt kjør i følge havnevert og kafe-, butikk-, og kioskbestyrer Lars Andereas Almgren. Gjestehavna klan tilby det meste av service. I det nye servicebygget ligger dusjer, døgnåpne toaletter og vaskemaskinrom. Det er mulighet til å logge seg på trådløst mot en avgift. Det er vektere so patruljerer langs bryggene om natten, og det skal være ro og fred etter klokken 23:00. Havnen er todelt og ønsker man mer ”håll i gång” søker man til den andre delen av gjestehavnen som ligger utenfor sjøbodene med restauranter og et yrende liv. Her er man ikke garantert ro om natten.

Betongkaien er forbeholdt passasjertrafikk.

Tønsberg er vel sommerbyen over alle sommerbyer. I løpet av denne uken har ikke mindre enn tre store sommershow premiere på byens mange scener. Standup, sang og komedie. Bysbarnet Jahn Teigen og Anita Skorgan skal mimre med gamle og nye sanger. Blunck og Schøyen er selvfølgelig på plass på klubben med å gestalte gamle og nye figurer. På brygga Harbour holder Standupper Christer Torjussen show i begynnelsen av juli.

16. til 18. Juli kan du ikke ligge bedre med båten og samtidig få med deg Slottsfjell Festivalen, med mange kjente band som Håkan Hellstrøm, September When, Bob Hund, Femi Cuti og The Streets, pluss et lass med andre band.

Priser i havna:

Kr 180,-   båter med lengde inntil 12 m (40 ft)

Kr 280,-   båter med lengde mellom 12 m og 15 m (40-49 ft)

Kr 460,-   båter med lengde mellom 15 m og 24 m (50-79 ft)

Kr 500,-   båter med lengde over 24 m (79 ft<)

Tilleggsavgift for ikke betalt avgift: kr 500,-

Sjekk: http://www.gjestehavn.no/

Powered by Labrador CMS