Har tråkket seg fra Oslo til Grebbestad

Dave Cornthwaite er i gang etter at han begynte å tråkke seg i vei 1042 nautiske mil fra Oslo med kajakk. Se film!

Publisert

Det er ikke en tradisjonell kajakk David Cornthwaite bruker på sin tur fra Oslo til Helsinki, en tur som er på hele 1042 nautiske. Han startet torsdag, kom seg et godt stykke, men ble møtt av dårlig vær.

– Det begynte med tre flotte dager fra Oslo, så ble været dårlig, men det ga meg mulighet til å lage den første filmen fra turen, sier Cornthwaite. Han lover flere filmer underveis.

Cornthwaite krysset grensen til Sverige lørdag 16. august, og i skrivende stund er han utenfor Grebbestad i Sverige. Kajakken han bruker er en Hobie som i tillegg til å padles kan tråkkes med pedaler. Finner på undersiden gjør da at kajakken nærmest svømmer seg fremover. 

Cornthwaite sa opp jobben i 2005 og ble eventyrer på heltid. Han har skrevet tre bøker og brutt åtte verdensrekorder, hvorav samtlige er basert på egen muskelkraft.Turen fra Oslo til Helsinki er 11. etappe av Expedition1000, et prosjekt hvor han skal fullføre en serie prøvelser bestående av 25 ulike ikke-motoriserte reiser, som hver skal være på minimum 1609 kilometer (1000 miles). Han startet i 2006 med å krysse Australia på skateboard, hele  5888 kilometer på 156 dager. Deretter padlet han 2350 kilometer med kajakk i elven Murray i Australia, og siden har det fortsatt  med seiling, sykkel, svømming og SUP for å nevne noe. Oversikten og historien fra alle turene finner du på siden til Dave Cornthwaite.

Se video:

Powered by Labrador CMS