– Har du en daycruiser til meg?

Mannen i 30-årene lurer på om Windy kan levere en daycruiser på rundt 12 meter.

Publisert

Store bildet: KONGEN AV CANNES: Knut Heiberg-Andersen kjenner de fleste i europeisk båtbransje.

Cannes, Frankrike

–    Hei Knut har du en daycruiser på rundt 12 meter til meg? En engelsktalende mann i 30-årene stopper opp ved Windy-standen i Cannes. Knut Heiberg-Andersen sitter tilbakelent i en hvit sofa i utstillerteltet innenfor båtene.

Mannens jobb er å passe på båter, biler og fly for en av verdens virkelig rike. Nå har han fått beskjed om å kjøpe en daycruiser. Heiberg-Andersen anbefaler nye Windy Camira på 39 fot. Båtinnkjøperen myser på den store plakaten bak sofaen.

Chase Boat

–    Den ser fin ut, men kan du rive ut innredningen i cockpiten, og lage en stor sofa bak?

–    Ja, bekrefter Heiberg-Andersen, og spør om hvordan han ønsker innredningen under dekk.

–    Under dekk er ikke så viktig. Vi snakkes, sier båtinnkjøperen før han haster videre.

Mens store deler av båtmarkedet har vært tregt i mange år, bestiller de superrike yachter som aldri før. Windy er på vei inn tendermarkedet - eller chase boat markedet, som innsiderne sier. Dette er båter som tar yachteierne raskt inn til land, og som gir dem en ferie fra ferien i en båt de kan kjøre selv.

Russer

Windy har innledet et samarbeid med den norske superyacht-designeren Espen Øino, med kontor i Monaco. Moteselskapet Hermés står for innredningen av båten, som er kommet så langt at den er klar for sjøsetting. Tidligere har Windy bygget en tender på 52 fot, designet av Ed Dubois, for Kjell Inge Røkke.

Denne båter er det siden blitt bygget ti nye eksemplarer av, og Windy ser nå på tendermarkedet som et mulig vekstområde.

Knut Heiberg-Andersen sitter i Windy-teltet og småfleiper med forbipasserende. Etter et langt liv i båtbransjen kjenner han de fleste. Sjefen for Bertheon slenger seg nedpå og får en forfriskning og en rask oppdatering på Windys nye modeller. Så er det en russer som har noen spørsmål.

–Dette er en god messe. Vi har fått en seks-syv leads allerede første dagen, sier Heiberg-Andersen som har gjenvunnet optimismen etter noen år med motgang og store økonomiske tap for Windy.

– Vi tok noen kraftige avskrivninger i fjor i forbindelse med flyttingen til Polen, men nå går det rette veien igjen, sier han.

Båtliv rapporterer fra den flytende båtutstillingen i Cannes. Følg med!

Powered by Labrador CMS