Hansvik satser på daycruiser

Rørvik bedriften Hansvik vil ha flere bein å stå på. På båter i sjøen premiereviser de sin nye Hansvik 630.

Publisert

Dette er en forholdsvis enkel båt som er bygget på lange tradisjoner fra den nordtrønderske båtbyggeren. Fra før er de kjent for både store flybridgecruisere og den mer legendariske hardtoppbåten og sine små speedsjarker.

Myk gange

Nå ønsker de å kile seg inn i et overfylt daycruisermarked med sin nye Hansvik 630. En båt som virker mye bredere enn sine 255 cm. Skroget er med sine 17 grader ikke så kraftig v-bunnet, men Roger Hansvik sier båten er overraskende myk og god selv i stor sjø. Han bør vite hva han snakker om som lager båter med storhavet og værharde Folla rett utenfor produksjonslokalene sine. Uten motoren veier båten 1000 kg og med 200 HK er båten god for 45 knop.

Solseng

Det er mye erfarte løsninger i denne båten. Kalesjen er innebygget i en elektrisk styrt takluke i hardtoppen. Doen gjemmer seg bak trappen opp til fordekket. Pentryet er lite, og kommer tilsyne når man bretter ut platen som ligger over vasken. Snedig! Solsengen får du ved å slide benken bak inn mot senter av båten. En enkel å gammel løsning som fungerer. Båten vi var om bord i var en protoyp båt, og det står fortsatt litt finish arbeid igjen før verftet er helt fornøyd.  

Powered by Labrador CMS