Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Halvkriminell sommerferie på vannscooter

I kjølvannet av brutte valgløfter har vi testet ut hvordan vannscooter egner seg til ferietur for en voksen og to barn. Vi klarte det nesten uten å bryte loven, og ferien ble fin, den.

Publisert

Vannscooterferie i Norge er ingen spøk. I hvert fall ikke om du vil unngå å bryte de norske forskriftene som delvis forbyr vannscootere. Den nåværende regjeringen med FrP og Høyre i spissen har lovet å endre disse forskriftene, både før og etter stortingsvalget i 2013. Men det er like forbudt å kjøre vannscooter i dag som før valget. Dette merket vi ekstra godt da vi skulle planlegge en vannscootertur med en voksen og to barn.

Ideelt sett skulle vi startet fra Indre Oslofjord, og satt kursen nedover den flotte kyststripen vi har i denne landsdelen. Første hindring fra Indre Oslofjord er Drøbaksund. Ja, du vet der skipstrafikken går gjennom. Av hensyn til miljøet er det ikke lov å kjøre gjennom her med vannscooter. Vi har tidligere fått bekreftet fra Follo politidistrikt at de som passerer her med vannscooter vil bli stoppet. Dermed ryker den reiseplanen, selv om vi har store problemer med å forstå at tre personer med et forbruk på 6,6 liter i timen er et stort miljøproblem, sammenlignet med andre lovlige fritidsbåter. For ikke å snakke om skipsfarten!

Ut fra Skjærhalden

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her