Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Askeladden

Gunstig å kjøpe båt nå

Askeladden-sjef Henrik Askvik lanserer to nyheter på «Sjøen for alle», og mener det er kjøpers marked nå.

Publisert

Askeladden-sjef Henrik Askvik lanserer to nyheter på «Sjøen for alle», og mener det er kjøpers marked nå.

–    Det er en drøm å være båtkunde i dag, sier Askeladden-sjef Henrik Askvik. Han sikter til de gode prisene på nye båter. De siste fem årene har nybåtprisene langt på vei stått stille. Samtidig har det vært en rivende utvikling på mange områder, som utenbordsmotorer, elektronikk og båtdesign.

Designer Espen Thorup, som blant annet står Nordkapp-modellen som nylig ble kåret til Årets Motorbåt i Europa,  tror ikke den gunstige prissituasjonen vil vare stort lenger.

–    Råvareprisene for båtproduksjon har gått opp med over 20 prosent de siste fem årene. På denne tiden har det også funnet sted en omfattende produktutvikling innen bransjen. Dette er ikke priset inn i dagens marked, sier den anerkjente designeren til Båtliv.

Askvik sier at det er i segmentet av båter i størrelsen seks til åtte meter at markedet ligger i dag, og det er her Askeladden konsentrer sin produkutvikling. Den tradisjonsrike vestlandsbredriften stiller ut to nye modeller på årets «Sjøen for alle»-utstilling.

C-serien

–    Dette er mer moderne båter med høyere fart og mer kjørekomfort enn P66 og P80-modellene våre. Vi kommer til å lansere flere modeller i tiden som kommer, og vil da gå nedover i størrelse, sier Askvik.

C75 Cruiser er Askeladdens nye daycruiser med sitteplass ute med syv personer. Båten har en kompakt og sosial løsning. Her er det også en hyggelig liten kabin med toalett og vask under fordekket. Akter er det badeplattform, sitteplasser og mast for vannskitau.

Askeladden C75 Center Cabin er en kjøremaskin med sitteplass til syv personer under tak. En ideell båt for hytteeiere som må kjøre båt til hytta, mener Askvik.

Båtene er bygget på samme skrog, og med største motoralternativ vil topphastighet ligge opp mot 50 knop. Prisen med 150 hk ligger under 600.000 kroner, med 300 hk er den oppunder 700.000 kroner.

Les også: To nyheter fra Askeladden