Gule sider med ny sjøkart-app

Karttjenesten dekker både svenske og norske farvann.

Publisert

Gule Sider lanserer gratis-applikasjonen «På Sjøen». Karttjenesten er også koblet til Gule Siders søketjeneste slik at man kan søke etter lokale bedrifter, restauranter og produkter underveis på turen.

- Appen dekker de fleste båtføreres behov, og samler informasjon du trenger i en og samme app, sier Pierre Mårtensson, administrerende direktør i Eniro Norge i en pressemelding.

Appen inneholder en hel rekke ny funksjonalitet som Eniro mener gjør turen på sjøen enklere og tryggere. I appens digitale sjøkart kan du i tillegg til navigasjon for norske og svenske farvann finne gjestehavner og relevante «points of interest». Fra mobilen eller nettbrettet kan du finne nærmeste lokale havn, bensinpåfylling eller restaurant ut i fra din posisjon.

- Vi har startet på scratch og utviklet en helt fersk app, så brukeropplevelsen er bedre enn i den tidligere På Sjøen-appen. Med ny funksjonalitet er den et nyttig verktøy i planleggingen og underveis på turen, sier Mårtensson i pressemeldingen.

Appen kommer i en gratisversjon, og en betalingsversjon hvor du i tillegg får tilgang til å laste ned kart offline, ruteplanlegging, lagring av gjennomført reiserute og ekstra instrumentdata som fart, retning og logg. Du kan også navigere til et gitt punkt i kartet ved longhold på skjermen. Den betalbare delen av appen koster 119 kroner.

I pressemeldingen lister Eniro opp flere funksjoner i «Gule Sider På Sjøen»:

  • Navigasjon med bredde- og lengdegrad
  • Skjermdeling - zoome inn og ut i to like kart eller del opp skjermen i ett hybridkart og ett vanlig kart
  • Integrert værvarsel
  • Mann over bord-funksjon med bilde av posisjon, kart og båtinformasjon som kan sendes som SMS eller e-post
  • Lag ruter og rutealternativer
  • Du kan laste ned offline kart som betyr mindre datatrafikk i appen mens du er på sjøen
  • Navigasjonsdata som fart, posisjon og tid til destinasjon
  • Deling av ruteinformasjon i sosiale medier

Powered by Labrador CMS