Gratis sjøkart på internett

Skal du på båtferie i Sverige i sommer kan du prøve Eniro sine gratis sjøkart. Lignende tjenester finnes også for norske farvann.

Publisert

En stor fordel for iPhone-eiere med Eniro (Gule sider i Sverige) sine sjøkart er at den kan lastes ned som en applikasjon . Det svenske sjøkartet kan lastes ned på App Store via iTunes eller direkte i iPhone.

Sjøkartene gjør det enkelt å finne informasjom om svenske farvann og omfatter hele kyststrekningen og de store svenske innsjøene. Detaljinformasjonen er den samme som i de svenske sjøkartene. Går du inn på Eniro sine sjøkart kan du også planlegge i forkant av turen.  Vil du dele et kartområde du har funnet med andre kan du enkelt sende en lenke enten med e-post eller SMS. Har du ikke med deg bærbar datamaskin om bord kan du skrive ut kartinformasjonen du kommer over. På den samme nettsiden finner du oversikt over naturhavner og gjestehavner med flyfoto og nyttig informasjon.

Enios sjøkart finner du her (velg Sjökart)

Tilsvarende tjeneste finnes ikke på de norske gule sidene, i hvert fall ikke ennå. Men Kystverket har lagt ut sjøkart for hele norskekysten som kan skrives ut. Også her skal du kunne sende en lenke over kartområdet du har funnet, for å dele med andre, men her må mottakeren gjøre om fra grunnkart til sjøkart for å få opp samme informasjon.

Kystverkets sjøkart finner du her. (Velg fra Grunnkart til Sjøkart)

Ønsker du havneinformasjonfor  Norge har Havna.com en oversikt over mer enn 750 norske havner. På hamnen.se finner du ifnormasjon om drøyt 600 gjestehavner rundt den svenske og finske kysten.

For norske brukere har Navionics lansert sjøkart fpr norske farvann for iPhone-brukere, men denne tjenesten er ikke gratis. Se video under som viser Navionics på en iPhone:

Powered by Labrador CMS