Gratis sjøkart for iPhone

Utvalget av sjøkart for iPhone vokser, men siste lansering skiller seg ut. Kartprogrammet som dekker hele norskekysten er gratis, og byr i tillegg på gatekart og topografisk kart!

Publisert

Kartprogrammet er basert på sjøkartet fra Statens kartverk, og dekker hele den norske kyststripen. Programmet er ikke mer enn 0,6 megabyte å laste ned, og det kreves derfor mobildekning som gir tilfredstillende nedlastning. Med 3G-dekning tar det ikke lang tid å hente ned de forskjellige utsnittene.

Søkbart

Båtliv har prøvd kartprogrammet, og en av de positive overraskelsene var at din plassering i geografien vises på kartet, så sant du har aktivisert stedsttjenester.

I stedet for å zoome deg inn etter stedet du er ute etter er det også mulig å søke, alt fra stedsnavn til plasser.  Søker vi for eksempel Tønsberg, får vi treff på Tønsberg by og Quality Hotel Tønsberg. Søker vi Oslo får vi også treff som Gressholmen, Bjørvika og Oslofjorden, for å nevne noe.

Også landkart

Vel i havn kan du slå over til OpenStreetMap som ligger i samme kartprogram. Dermed har du for eksempel bykart over Oslo. Eller kanskje du er i et området med mer kupert landskap?  Da kan vi slå over til det topografiske kartet som også viser høydekurver, noe som for øvrig også vises på sjøkartet, men med begrenset del av fastlandet. Navida har altså her levert en komplett pakke både for båtturen, byturen og fjellturen, så sant du har dekning for å laste ned kartdataen.

Alternativer

Av alternative programmer med sjøkart for iPhone er Navionics som dekker hele Norge. Prisen her er 169 korner. Her får du også tidevannsoversikt, du kan legge opp ruter og du kan kombinere med satellittbilder for land, for å nevne noe. Etter siste oppdatering, som ble gjort forrige uke, har kartprogrammet også mulighet for å kjøre med kurs opp. I motsetning til Navida, kan du her se båtens fart.

Det tredje programmet er Oslo Fjord som koster bare 29 kroner, men har ikke tidevannsfunksjonen, kurs opp og det dekker sånn cirka fra svenskegrensen til Kragerø. Dette kartet er noe rikere på detaljer, sammenlignet med Navionics.  En annen funksjon vi har lært å sette pris på med Oslo Fjord er at man her kan få større visning av båtens hastighet, med et enkelt trykk.

Navida

Navionis for Norge

Oslo Fjord - Water Map Navigator

Powered by Labrador CMS