Godlyd i båten

Når hildringstimen kommer smygende, og du står til rors med en kaffekopp i neven. Rundt deg er lufta herlig fylt av sol, sommer og vakker vellyd. Kan du ha det bedre?

Publisert

Ingenting er som en nydelig dag på sjøen, hvor du sklir av gårde i din båt med favorittmusikken klar og tydelig i bakgrunnen. Med riktig montert båtstereo er det en fryd for øret, og det er egentlig ikke vanskelig om man vet hvordan man kobler kabler. For å gjøre det litt enklere for deg viser vi her et eksempel på hvordan det kan gjøres.

Bil- eller båtstereo

Det er egentlig ingen stor forskjell på en bilstereo og en ”marinestereo”. Det er de samme komponentene, og det går utmerket å installere en vanlig bilstereo om bord.  Det man til vanlig kaller en marinestereo er vannbeskyttede apparater som skal tåle regn eller sjøsprut. I industrien brukes begrepet IP-grad om motstanddyktighet mot vann, men denne standarden er lite brukt i stereobransjen. Her brukes noe mer diffuse begreper som ”Vanntett” og ”Sprutsikker”. Marine apparater er ofte hvite for å passe inn i båtenes hvite innredning. Det kan også være lurt å montere enheten i en vanntett boks. Dette kan ofte kjøpes sammen med apparatet, eller det kan kjøpes separat hos båtutstyrsleverandørene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS