Gode dager hos Linssen

Nederlandske Linssen har hatt en fin sommer. 20 nybygg er bestilt de siste tre månedene, og nå satser stålbåteksperten på at båtmarkedets nye kjøpevilje blir en permanent trend.

Publisert

- Det ser ut som om kundenes tro på bedre tider er tilbake, sier markedsdirektør Yvonne Linssen i en kundemelding på verftets hjemmeside.

Maastricht-verftets spesialitet er romslige, velutstyrte stålcruisere med nøkterne maskininstallasjoner. Båtene er dermed relativt rimelige både i innkjøp og drift, og Yvonne Linssen understreker nettopp dette som en viktig grunn til sommerens mange bestillinger:

- Rolig fart og lave driftsutgifter er viktige salgsargumenter i tider som dette, noe vårt program gjenspeiler. Derfor vil vi også presentere en ny 26-foter i senere i høst, utstyrt med en motor på kun 24 kW (32 hk).

Denne nye lillebroren i Linssens 9-serie skal etter planen  produseres i et større antall, og fabrikken hevder at 22 kunder allrede har bestilt nyskapningen på basis av tegningene. Den ferdige båten blir presentert for publikum i november.

Men ifølge verftet er det likevel to av de større, «limited»-utgavene av 9-serien, en 33-foter og en 43-foter som har solgt best i sommer. Interessen har vært særlig stor på hjemmemarkedet i Benelux-landene og i nabolandet Tyskland.

Videre har antallet seriøse kundehenvendelser i august nesten vært det doble sammenlignet med juni og juli. Verftet mener dette også kan skyldes en riktig fin sommer på deler av kontinentet.

Båtliv har tidligere testet to av Linssens modeller og gitt båtene gode skussmål. I den nyeste testen, som ble trykket i januar-nummeret, var journalist Jørn Finsruds konklusjon svært positiv. «Bortsett fra noen småting er dette en båt som gir mye for pengene. (...) I tillegg har den en liten motor, som gir et lavt forbruk og lite utslipp. Linssen 40.9 er nominert til Årets båt i Europa. Vi forstår hvorfor.»