Gleder seg over sammenlagtbronsene
Gleder seg over sammenlagtbronsene

Gleder seg over sammenlagtbronsene

Helnorske Welmax/Ugland Offshore Racing skrev Norgeshistorie, etter to bronseplasser i årets Class 1 World Powerboat Championship 2009, og i Pole Position.

Publisert

Til tross for en helsvart avslutning på årets VM I Offshore, hvor to førere døde i et fatalt krasj, kan det helnorske Welmax/Ugland teamet glede seg over to bronsemedaljer sammenlagt. Dette er første gangen at et helnorsk team har kommet på pallen etter endt sesong! Båten eies av Jørn Tandberg, pilotene er Jørn Tandberg (throtleman) og Kolbjørn ”Bonden” Selmer (pilot). Resten av teamet med mekanikere og det hele er også fra Norge. Aldri før har et helnorsk team kommet på pallen sammenlagt. Hverken Bjørn Rune Gjelsten, Bård Eker eller Kjell Inge Røkke har greid dette tidligere.

Jørn Tandberg er kjempeglad for årets eventyrlige sesong, og gleder seg stort til 2010.

-Innerst inne hadde jeg en drøm før årets sesong, at den skulle gi oss bronsemedalje er over all forventning. Jeg byttet pilot i sommer og fortsatte kjøringen sammen Kolbjørn Selmer som kom fra det italienske teamet Veneta Marina. Kolbjørn er en utrolig seriøs kar, og sammen så har vi fungert utmerket. Vi er allerede i gang med forberedelsene til neste sesong, men skal ta noen dagers juleferie nå, og så satser vi alt på at vi også neste år skal være blant de tre beste i Verdensmesterskapet, sier teameier og throttleman, Jørn Tandberg.

Pilot Kolbjørn Selmer sier at han er veldig godt fornøyd med sesongen, og at de kom på pallen hele syv ganger under årets Class 1 World Powerboat Championship.

-At vi i tillegg nå er historiske kommer i tillegg som en gledelig overraskelse. Selmer understreker i tillegg at det er ikke to personer som har vunnet denne bronsemedaljen, men et helt team som har jobbet kjempebra gjennom hele sesongen. Dette er ikke en idrett for kun enkeltpersoner avslutter han, og gleder seg til allerede til første race i Rio de Janeiro 2010, sier Kolbjørn ”Bonden” Selmer.

2009 STANDINGS World Championship:

1.   Fazza 3                        155

2.   Victory 1                       134

3.   Welmax 90                   92

4.   Foresti & Suardi            64

5.   Maritimo 11                   58

6.   Sea Dubai – C.A.M 10   57

7.   Victory 7                      54

8.   Georgioffshore 18          47

9.   Qatar 96                       15

10. Maritimo 12                  12

11. Qatar 95                       4

2009 STANDINGS Edox Pole Position:

1.   Fazza 3                        104

2.   Victory 1                      80

3.   Welmax 90                   54

4.   Maritimo 11                  47

Powered by Labrador CMS