Gjestehavn med gode turmuligheter

Havna på Tjøme har 120 gjesteplasser og byr på gode turmuligheter.

Publisert

Båtliv tester denne uken en Nordkapp 760 Noblesse, og startet onsdag turen fra Skjebergkilen i Østfold. I Skjebergkilen fylte vi årets billigste bensin så langt, 13,81 kroner literen, en krone billigere enn i Tønsberg for en uke siden.

Egentlig var første etappe Langesund, men etter skarp sjø som følge av solgangsbrisen og av hensyn til barna om bord valgte vi i stedet å legge til på Havna på Tjøme klokken åtte om kvelden.

Havna ligger beskyttet i idylliske Røssesundet, som er en motsetning fra det vidåpne havet med Færder som landemerke. Det er midtsommer og Havna er kjent for vrimlende Båtliv, men overraskende nok har vi flere gode plasser å velge mellom når vi legger til. En innkrever fra et vaktselskap er allerede på runden sin, og pris for båt uten landstrøm er 145 kroner. Havneanlegget byr på greie sanitære forhold, med toaletter, dusj (polletter) og vaskemaskiner og tørketromler. Dessverre er det dårligere med trådløst nettverk, og ICE-dekningen er heller ikke mye å skryte av. Da Båtliv var innom var havnas trådløse nettverk ute av drift, men når det er oppe betaler du 50 kroner for en time, noe som burde vært gratis når man betaler 145 kroner i havneavgift. Havna har 220 bryggeplasser, og 120 av disse er for gjester.

Turmulighetene er også gode fra havneanlegget. Moutmarka er bare en kort spasertur unna, med mulighet for å gå tur i vannkaten og sitte på svaberget og se på solnedgangen. Går man sørover kommer man til noe av det Tjøme kanskje er mest kjent for, Verdens Ende. På en god dag kan man se Sverige.

Har man lyst på en bedre middag eller lunsj med utsikt mot båten din i havneanlegget er man kommet rett sted. Fra restauranten på Rica Havna Hotell, som drifter havnenlegget, er det hver dag en stor lunsjbuffet og en et rikelig spisekart med dagens spesialiteter til middag. Frokost serveres også fra restauranten. Med nærheten til sjøen opplyses det fra kjøkkenet at de har spesialisert seg på havets delikatesser.

Powered by Labrador CMS