Gjenopptar arbeidet med grunnvarsel-appen

I Nasjonal handlingsplan mot fritidsbåtulykker kommer det frem at Kystverket vil jobbe videre med med en grunnstøtingalarm for telefon og nettebrett. 

Publisert Sist oppdatert

Kystverket var med i utviklingsprosjektet «Sikker kurs», der det blant annet ble utviklet en første utgave av Grunnvarsel. Appen varsler båtfører med bilder og lyd 30 sekunder før båten kommer inn mot sjøkartets tremeterskurve. 

Satt i et feste på vinduet og rettet fremover viser appen kamerabilder med lagrede «NoGo-områder» i transparent rødt. Dette er da områder med dyp mindre enn tre meter ved lavvann. En «kurs-fart vektor» peker foran båten i kursretningen. 

Enheten kan også holdes i hånden for å se «NoGo-områder» rundt båten. Kvaliteten på enhetens innebygde kompass avgjør da hvor nøyaktig visningen blir. Systemet vil også fungere i avstengt posisjon i lommen eller i en stropp på armen, noteres det i handlingsplanen. 

Videreutvikling til fullskala-lansering av appen har stanset opp, men Kystverket ønsker ifølge handlingsplanen å komme i posisjon til å få appen helt ferdig utviklet. Den vil da leveres både til Android og til iOS.

 

Illustrasjonene under er skjermdumper fra den første app-versjonen.

Powered by Labrador CMS