Gjelstens læregutt kjører i Australia

Pål Virik Nilsen fra Sandefjord har fått kontrakt med det Australske Maritimo teamet. Målet er å komme seg til Europa og VM start i Offshore klasse-1, men det kan først skje i sesongen 2009.

Publisert

Fjorårets rookie i Spirit Of Norway teamet, Pål Virik Nilsen, kommer til å være throttleman ombord i Maritimo båten sammen med Tom Barry Cotter fra Australia. De var også partnere under fjorårets VM-serie I Spirit of Nrway 20. Da var det Bjørn Rune Gjelsten som var høvding, nå blir det pappa Cotter som blir mentor.

Gjelsten har nå lagt både hjelmen og teamet på hylla for godt. Dermed måtte Sandefjordingen se seg om etter nytt lag.

 

Endelig i boks

-Tom og jeg jobbet hardt sammen i fjor, og jeg ser frem til å fortsette også i år sier Pål Virik Nilsen. Vi lærte veldig mye av Bjørn Rune og Spirit teamet i fjor. Det er en selvfølge at vi bringer dette inn i vårt nye team, sier Virik Nilsen.

 

Start i Australia

Sesongen starter allerede niende januar med race i Melbourne. Her stiller de til start i den Australske ”Superboat” serien. Duoen leder serien med sin seier fra i fjor sommer. Sesongen der nede strekker seg over både 2007 og 2008. Etter det skal de kjøre tre nye race i Australia med avslutning i Sydney. En spektakulær bane hvor løypa går under selveste Sydney Harbour bridge.

VM usikkert

Planene innbefatter også å delta i USA til høsten, med det berømte Key West racet som høydepunkt. Disse racene skal gjøre båten bedre slik at teamet er klare til sesongstart i VM serien som arrangeres i Sydney Australia vinteren 2009. At jeg er med i fremtidsplanene gir meg trygghet til å satse hundre prosent på dette, sier Pål Virik Nilsen.

Teamet har I følge Virik Nilsen en ny båt under produksjon. Denne vil de teste så fort som mulig og se på resultatene. Er testresultatene tilfredstillende fra dag en, kan det bli vurdert om de skal delta i Europa allerede i år.

Powered by Labrador CMS