Gjelstenlærlingene fosser frem

Nest siste runde i VM-sirkuset i Offshore ble et dramatisk race som til slutt endte med en femteplass for Nilsen og hans australske makker Tom Barry-Cotter fra Australia.

Publisert

Torsdag morgen hadde teamet sin første test med den nye båten i Dubai. Det startet ikke så godt. Båten svingte dårlig og de spant ut og snurret 360 grader. Teamet gjorde endringer til fredagens Pole Position race, men det hjalp lite. Før treningen på løpsdagen ble det nok en gang gjort endringer, som gjorde positivt utslag. Guttene var over syv sekunder raskere på treningen sammenlignet med dagen før.

 

Etter første runde lå de på femteplass. På runde to ble det meget dramatisk i en sving.

- Inn til første sving på runde to var vi ganske nærme en av Victory team båtene som lå på tredjeplass. På forhånd hadde vi avtalt å ta det rolig og å fullføre racet uten å risikere noe. Men det er rart med det, så fort hjelmen er på og starten går så er konkurranse instinktet der. Inn i svingen hadde vi fire båter rett bak oss. Jeg hadde nok litt for stor hastighet da Tom svingte rundt bøyen. Båten skar ned i en bølge og spant rundt og ut av banen. Vi har helt sikre på at den ville flippe rundt på taket. Heldigvis landet den på rett kjøl og vi kunne forsett etter en 360 graders sving. Dette tapte vi tre plasseringer på, forteller Pål Virik Nilsen.

 

Resten av racet ble en god gjennomkjøring for Maritimo laget. De kjørte seg opp to plasseringer og endte på en respektabel femteplass.

- Vi er veldig fornøyde med dette løpet, sier en glad Tom Barry-Cotter som er Påls makker i teamet.

- Pål gjorde en strålende jobb med gassen og trimmen i båten, noe som er meget viktig i Class-1. Jeg ser frem mot den neste uken, Barry-Cotter.

Pål Virik Nilsen og Tom Barry-Cotter er identiske med ungutta som fikk tilnavnet "young Guns" under fjorårets kjøring. Da fkk de være læregutter  under Bjørn Rune Gjelsten i Spirit of Norways nummer to båt. Nå bygger de et nytt lag ledet av Phil Barry-Cotter, som er far til Tom. Gutta har de to siste vintrene kjørt i den tilsvarende serien i Australia og vunnet den.

 

Nå skal Maritimo teamet bruke uken til å teste ut nye ting på båten for å være enda bedre forberedt til lørdagens løp.  Offisiell trening er på torsdag og kvalifisering på fredag. Det blir den siste VM- runden i årets sesong.

 

Resultater Dubai:

 

1.     Victory 1

2.     Victory 7

3.     SeveneleveN 18

4.     Qatar 95

5.     Maritimo 11

6.     Foresti & Suardi 8

7.     Qatar 96

8.     Spirit of Spain 88

9.     Roscioli Hotels 60

10.   Jotun 90

11.   Negotiator 50

Powered by Labrador CMS