Giske åpner båtmessen
Giske åpner båtmessen

Giske åpner båtmessen

Årets båtsesong for folk østafjells starter til helgen på Lillestrøm. Da åpner Norges største båt- og utstyrsmesse dørene. Næringsminister Giske kommer flybåren fra Østen for å klippe snor fredag.

Publisert

- Dette er Norges største markedsplass for båter og utstyr. Dersom du skal kjøpe båt eller bare ønsker å se det nyeste er dette stedet å gå.  Men messen er mye mer enn det.  Vi har en rekke aktiviteter for store og små.  I år har vi sjøsportssenter med masse aktiviteter og nytt av året er mannekengoppvisning, forteller Merete Rustad, messesjef for Sjøen for alle.

Det er i år over 350 båter fordelt på rundt 200 utstillere på messen.  Det er båter i alle modeller, farger og størrelser, og ikke minst prisklasser.  Det er fullt mulig å komme på fjorden uten å grave dypt i lommeboken, men ønsker du å drømme deg bort, er det fullt mulig det også.  I tillegg til båter finnes selvfølgelig motorer, utstyr, elektronikk, klær og alt man trenger ved og på sjøen.  Utstillerne er klare for å gi gode messetilbud slik at mange nok vil komme hjem med noe i posen.

Nyheter

Blant nyhetene på årets messe kan vi nevne verdenspremiere på Hydrolifts SX-22, Hansvik 550 Fisker og skjærgårdsjeepen Nor-Tech 390 Sport Open.  Av andre nyheter nevner vi Viksund 360 St. Cruz, den første båten utstyrt med JMS (Joystick Maneuvering System), Viknes 1080 Sun Bridge, Fische Marine med hele 12 nyheter, ny turkajakk fra Arne Hasle, Bavaria 38 Sport, Saga 310 Open, Greenline 33 Hybrid og seilbåten Bavaria Cruiser 45.

Utstyr

Hall D er full av elektronikk og ustyr.  Det er fasinerende å se hvor langt utviklingen har kommet og hva man nå kan få til båten, det er ikke bare biler som har ryggekamera.  Men her er også mer tradisjonelt ustyr; alt til vedlikehold av båten, fendere, ankere, tauverk, redningsvester, klær og mye annet.

 

Aktiviteter i fokus

I aktivitetsbassenget kan publikum prøve kajakk, seilbrett og fjernstyrte seilbåter.  Og selvfølgelig kommer den lille redningsskøyta Elias som barna kan prøve. Ellers er fiskebassenget på plass, og som er fylt med mye av det som finnes langs kysten av levende vesener, her er steinbitt, flyndre, kråkebolle og krabber.  Og messekokken Egil Nordeide er til stede for å gi gode tips, og kanskje en smaksprøve, på havets delikatesser.

 

Åpningstider:

Mandag-fredag                   kl. 13 - 20

Lørdag/søndag                    kl. 11 - 18

Sjøen for alle 2010 arrangeres 12. - 21. mars på Norges Varemesse, Lillestrøm.

Fjorårets messe ble besøkt av ca 41.000

Powered by Labrador CMS