Gir 20 mill til Redningsselskapet

Ulstein-Gruppen gir 20 millioner kroner til ny redningsskøyte, som skal være ferdig i 2015.

Publisert

Gaven fra Ulstein er en av de største som er gitt til Redningsselskapet, og dekker 60 prosent av kostnadene til den nye høyhastighetsskøyta.

RS "Idar Ulstein" vil være den første av en ny klasse redningsskøyter som drives av et mannskap på tre. Det vil primært betjene kyst-, fiske- og rekreasjonsfartøy. I tillegg til akutt livreddende og sjøredning, vil fartøyet være konstruert for å utføre operasjoner inkludert sleping, berging, dykkeroppdrag, brann, ambulanse og syketransport.

Kort responstid er avgjørende for å redde liv til sjøs og med RS "Idar Ulstein" har man derfor prioritert hastighet over slepekraft, som er i tråd med Hovedredningssentralen retningslinjer. RS "Idar Ulstein" har to motorer,´med en estimert toppfart på 38 knop. Slepekraften vil være cirka ni tonn, noe som dekker de fleste redningssituasjoner. Skipet vil være i stand til å holde et større fartøy som har mistet motorkraft til tyngre kapasitet kommer.

Hedrer

Fartøyet er utstyrt med et moderne navigasjonssystem, som er avgjørende på redningsoppdrag. Det har også støyreduserende funksjoner for å sikre best mulig arbeidsforhold for mannskapet, heter det i en pressemelding fra Redningsselskapet.

– Den nye 20 meter lange skøyta får navnet RS "Idar Ulstein". Gaven er til minne om Idar Ulstein, mangeårig administrerende direktør og styreleder, som gikk bort i 2012. Idar Ulstein var en lidenskapelig tilhenger av Redningsselskapet og denne donasjonen for å hedre hans liv, vil  være et viktig bidrag for å redde liv og berge verdier i norske farvann, sier Gunvor Ulstein, direktør i Ulstein-gruppen.

Rikke Lind, Generalsekretær i Redningsselskapet sier at dette er en usedvanlig sjenerøs gest av Ulstein, og er en av de største  donasjoner noensinne gitt til Redningsselskapet. Dette bidraget er også er avgjørende for å modernisere flåten.

Powered by Labrador CMS