Gi gass for en billigere båtsesong

Bygger du om bensinmotoren til gass kan du halvere drivstoffutgiftene, og kjøre båt med reinere samvittighet.

Publisert

En liter gass koster i overkant av fem kroner, altså betydelig billigere enn bensinen. Det kan med andre ord være penger å spare på å bygge om båtmotoren.

– Man halverer drivstoffutgiftene, sier Magne Kolstad i Gas Tech Oslo AS. For å bygge om en bensinmotor må du regne med mellom 30- og 40.000 kroner per motor. Etter at du har bygd om til gass må det regnes med cirka 20 prosent økt forbruk, sammenlignet med bensin.

Gassen som brukes i ombygde bensinmotorer er propan, den samme som brukes til grillen i hagen.

– Gass er det mest miljøvennige fossile drivstoff som finnes, sier Kolstad. Han legger til at gass har det suverent laveste utslipp av fossile brennstoff. Mens man med en dieselmotor slipper ut mengder av partikler som er til skade for allergikere og miljøet, er en gassmotor ifølge Kolstad fri for den slags.

To gassfyllingsstasjoner for båt settes opp på Vestlandet, en i Florø og en i Sogndal. I tillegg jobbes det med å få en fyllestasjon i Oslofjorden.

– Gassfyllingsstasjonene på Vestlandet er så godt som klare. Vi jobber med å finne en plassering for stasjonen i Oslofjorden, sier Kolstad i Båtliv bladutgave som er ute i butikkene fra fredag. I dette nummeret kan du lese mer om fordelene med å bygge om til gassmotor.

Powered by Labrador CMS