Furuno imponerer

Det japanske elektronikk firmaet har lansert kartplottere slik det bør være. De ligger langt foran sine konkurrenter på det visuelle.

Publisert

Furonos NAVnet 3D imponerer på mange måter, men den beste egenskapene er at du kan zoome inn og ut uten at det stopper opp, og det går imponerende fort. Funksjonen kalles TimeZone og man må nok se det i virkeligheten for å oppdage hvor bra det er.

3D knapp

De fleste produsentene vipper 2D kart for å skape en 3d opplevelse. Furuno bruker bathymetric kart, og viser dybdene i ekte 3D. Personlig ser jeg ikke helt nytten, men kartopplevelsen kan nærmest sammenlignes med bilspill på Play Station. Faktisk ligger det inne en rekke båttyper i plotteren som gjør at du nærmest ser din båt, også i 3D fra alle vinkler. For å få 3D visning finnes det egen knapp for det. Bildet blir gradvis 3D like imponerende som zoom-funksjonen.

Moderne grensesnitt

Mens mange produsenters brukergrensesnitt minner om Windows på begynnelsen av 90-tallet har Furunos et utseende som holder dagens standard. Jeg har ikke fått prøve det lenge nok til å gi en dom, men det virker relativt logisk. Fremdeles er det mange  knapper.

Powered by MaxSea

MaxSea var meget tidlig ute med å lage kartprogrammer for datamaskiner. De har samarbeidet med Furuno med deres nye plottersystem. Systemet leser både raster og vektor kart. Vektorkartene er egenutviklete Navionics-kart. I pakken ligger det også høytoppløslige satellittbilder. Disse bildene vil kun viser der det ikke er farbart farvann.

Alt du trenger

Furuno har et meget godt utvalg av produkter. Deres nye system kan viser på skjermer fra 12 til 20 tommer. De har utviklet en ny høy-oppløselig digital radar og har eget avansert system for å filterer bort støy på ekkoloddbildet. Systemet snakker med NMEA 0183 og NMEA 2000. Du kan også koble til PCer, AIS, kamera og værsystemer gjennom ethernett. Fra en hjerne kan du koble til to skjermer med forskjellige bilder. Prisen skal være konkurransedyktige med Simrad og Raymarine.

Se det på nett

Ta en titt på NAVnet siden på nett. Der får du systemet demonstrert, men skru av lyden! Velger du ”Recommended system” kan du se hva Furono kan tilby fra seilbåter til store luksusyachter.

Powered by Labrador CMS