Trond Røstgård sørger for at «Alexandra» får den siste finpussen før sjøsetting og blir klar til trebåtfestivalen.
Trond Røstgård sørger for at «Alexandra» får den siste finpussen før sjøsetting og blir klar til trebåtfestivalen.

Klar for festival

Nå er det for båtpuss og snart starter festivalsesongen. For Trond Røstgård blir Hurum trebåtfestival sesonstart.

Publisert Sist oppdatert

Nå er det for båtpuss og snart starter festivalsesongen. Det er under en måned til Hurum Trebåtfestival åpner portene i Sætre havn, melder arrangørene.

Furuholmens «Alexandra» og storesøsteren «Izzabella» er faste gjester ved brygga under trebåtfestivalen i Hurum, og årets festival blir intet unntak.

Under teltduken holder Trond Røstgård på med den siste finpussen på sin 42 fots «Alexandra».

−Fem strøk lakk er lagt i år, og vi er i rute, forsikrer Røstgård.

Hurum Trebåtfestival er blitt det naturlige målet for sesongstart for Trond og kona Lene, som resten av sommeren bruker båten som feriebåt. Årets trebåtfestival er den fjerde i rekken, og nærsnesparet har deltatt med den snart 70 år gamle motorkrysseren «Alexandra» hvert år siden starten.

SE VIDEO: Kanskje Norges best bevarte Furuholmen

−At du blir inkludert uavhengig av båttype er veldig bra. Her er du like velkommen enten du stiller med motorbåt, seilbåt eller skøyte, understreker Røstgård.

Årets festival byr på et variert program med blant annet flytende trebåtutstilling, regattaer, konserter, foredrag, konkurranser, SUP, morgenyoga, moteshow og eget program for barna i havnen den første helgen i juni.

Foredrag om UNESCO-prosjekt

Forbundet KYSTEN har syv kystlag i Oslofjorden. Tre av dem; Nesodden, Viken og Nærsnes kystlag, kommer sammen om en stand på årets trefestival. Tore-Friis Olsen vil holde foredrag om nordisk klinkbåttradisjon.

Forbundet KYSTEN leder arbeidet med en felles nordisk nominasjon av klinkbåttradisjonen til UNESCOs liste over menneskehetens immaterielle kulturarv, og prosjektleder er Tore-Friis Olsen.

På standen til Forbundet kysten vil dessuten små sjøfolk få en fin tatovering på armen, tegnet av en nesten ekte tatovør i Skippergata.

 

 FESTIVALBRYGGER: Også i år bli det festival, om enn noe mindre enn tidligere.
FESTIVALBRYGGER: Også i år bli det festival, om enn noe mindre enn tidligere.

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS