– Frihet er å kunne kaste loss når som helst

– Frihetsfølelse og kvalitetstid er det beste med å bo i båt, sier kjæresteparet Andreas og Ann Kristin. Men bobåtlivet byr også på utfordringer som man ikke skal kimse av.

Publisert

Mens båter flest står i opplag i vinterhalvåret, har kjæresteparet Andreas Øverland og Ann Kristin Tinnesand valgt båtlivet hele året. I den kommunale vinterhavnen i Horten er det om lag ti andre som har bodd i båt gjennom vinteren. «Sea Wolf» ligger ved brygga og bader i vårsol, når Båtliv kommer på besøk. Dette er en båt som også skiller seg noe ut fra de andre båtene, som stort sett er i glassfiber.

Båten er en Furuholmen på 52 fot, som kjæresteparet fant på bruktbåtmarkedet høsten 2015. Etter impulskjøpet har det ballet på seg med oppgaver. Til gjengjeld har paret fått en fullverdig bobåt. Vi skal snakke med dem om å bo i båt, og er så heldige å bli invitert til lunsj i den nyrestaurerte, men ennå ikke helt ferdige båten.

– Hei, og velkommen om bord, hilser Andreas Øverland. Ved siden av ham står skipshunden Quarma med flytevest. Schæferen er seks måneder gammel, men begynner tilsynelatende allerede å bli båtvant. Kjæresten Ann Kristin Tinnesand har også tatt seg en tur ned fra jobben i Horten, for å snakke om det å bo i denne båten.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 949 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS