Bli abonnent Nyhetsbrev Annonser hos oss

Full tank 165.000 kroner

Princess 98 er største båt på Boot. Det koster 165.000 kroner å fylle dieseltanken.

Publisert

Boot, Düsseldorf

Full tank, ja! Det koster å være kar, men om du kjøper største båt på Boot har du sannsynligvis råd til å fylle tanken også. Engelskbygde Princess 98 er største båt på verdens største båtmesse, Boot 2014 i Düsseldorf.

Med en dieselpris på 15 kroner literen, koster det 165.000 kroner bare å fylle den 11.000 liter store tanken. To MTU-maskkner på 2400 hestekrefter hver seg står klare til å slurpe unna drivstoffet. Med en vekt på drøye 100 tonn og en toppfart på 30 knop, sier det seg selv at kronene renner unna når du gir gass.

Men drivstoff-kostnadene blir småpenger i forhold til båtens kjøpspris. Minst 60 millioner kroner må du ut med for å kjøpe båten ny. De fleste betaler mer. Båter i denne størrelsen har ingen standard prisliste.

Krokodilleskin

– For mange av eierne er byggeprosessen noe av det viktigste ved hele båtkjøpet. Innredningen designes etter kjøpers ønsker, forteller Stein Ulltveit-Moe, som forhandler Princess i Norge. Han forteller at de fleste båtene i denne størrelsen og oppover går til Middelhavet, Østen eller Russland.

Båten som er utstilt på Boot har innredning i glanslakkert valnøttre. Med hvite skinnmøbler og håndtak kledd i krokodilleskinn, skapes det et elegant og eksklusivt preg under dekk.

Eierlugaren er en luksussuite med store vinduer ut mot sjøen. Badet ha både dusj og badekar, og et stort walk in closet med speil fra dør til tak, hører med.

Båtlivet ombord på en Princess 98 er nok ganske annerledes enn det de fleste oss er vant til. Mannskapskvarteret akterut har rom for fem mannskaper. Mannskapslugaren er knyttet maskinrommet, og vaskerommet med vaskemaskiner og trørketrommeler.

Les også: Her kommer messas største båt