Full fart i fransk båtbransje

Franskmennene bygget i fjor båter for over seks milliarder kroner, og 41.050 personer er sysselsatt i fritidsbåtsektoren.

Publisert

Paris, Frankrike

Frankrike er ledende i verden i å bygge seilbåter, RIB-er og vannleker og nummer tre i verden på motorbåter, ifølge det franske båtbransjeforbundet.

Denne helgen åpner båtutstillingen Salon Nautique ved Porte de Versailles med 810 utstillere. Utsillingen midt i storbyen Paris viser hvilken stormakt Frankrike er når det gjelder båtliv og seiling. 5070 bedrifter er tilnyttet fritidsbåtsektoren i landet, som utgjør tilsammen 41.050 arbeidsplasser.

Mer en 65 prosent av den franske båtprodusjonen, som i fjor utgjorde drøye seks milliarder kroner, går til utlandet. Groupe Beneteau er en drivkraft i fransk båtindustri med en båtprodukson i fjor på ca fem milliarder kroner, og et eget utviklings- og forskningssenter for sin omfattene portefølje av seilbåter, katamaraner, yachter og motorbåter.

Selv om Frankrike er rammet av gjeldskrisen i Europa, er hjemmemarkedet nokså bra, og franskmennene lar seg villig rive med av båtdrømmer.

Båtliv er på plass i Paris og vil melde hjem om nyheter fra messen.

Båtliv har også besøkt produksjonsanlegget til Groupe Beneteau i Ostroda i Polen. Reportasje kommer i Båtliv 1 i 2013. I Ostroda fikk Båtliv en sniktitt på en av de store nyhetene på Paris-utstillingen, som åpner i morgen:

Les ogs: Sniktitt på verdensnyhet

Powered by Labrador CMS